anmeldelse-testNintendoNintendo 64

Anmeldelse: Wave Race 64 (Nintendo 64, 1996)

Det er nok mange som har gode minner fra Wave Race 64 på Nintendo 64. Spillet er 25 år nå i 2021 og kom ut i Japan 27. septemer 1996. Da hadde ikke Nintendo 64 kommet til Norge en gang.

Wave Race 64 (Nintendo 64, 1996)

Det mange kanskje ikke er klar over, er Wave Race 64 er det andre spillet i denne serien. Wave Race kom nemlig på Game Boy i 1992.

Wave Race 64 er et racing spill på vann med Jet Ski. Her gjelder det å kjøre på riktig side av bøyer og unngå hindringer.

Det er fire ulike modi i spillet. Det første og hoveddelen av spillet er Championship. Det er forskjellige vanskelighetsgrader å velge mellom. Men til å starte med, kan du kun velge Normal som består av seks ulike baner. Når du har kjørt siste bane i på hver vanskelighetsgrad vil du etter hvert kunne åpne vanskelighetsgradene Hard, Expert og Reverse. Hvert løp består av tre runder. Du får en viss poengsum for hver plassering og må ha et viss antall poeng for å kunne gå videre til neste bane.

Wave Race (Nintendo 64, 1996)

Wave Race (Nintendo 64, 1996)Du kan velge mellom fire forskjellige personer som har ulike egenskaper. Det er også mulig å juste hvordan Jet Ski’ene oppfører seg.

I løpene kjører du mot fire andre og det gjelder selvsagt å gjøre det så godt som mulig, helst vinne. Noen baner er ganske simple, sånn som Sunny Beach. Her kjører du rundt en avlang øy av sand. Du må passere de røde og gule bøyene på rett side, men dette er egenlig en veldig grei bane. Når du prøver deg på høyere vanskelighetsgrader, dukker det opp litt flere hindringer som gjør det vanskeligere.

Time Trails lar deg spille de banene og vanskelighetsgradene du har åpnet. Jeg liker spill som har denne muligheten. Hvor det egentlig er meg mot meg selv. Fin måte å øve på baner, hvordan man kan kjøre og hvor langt nære man kan legge seg hindringer og bøyer for å kunne kutte noen sekunder og tideler for å få enda bedre tid. Klarer du ny bestetid for en bane, kan du skrive inn initialene dine og komme på highscorelista.

Stunt Mode er en fin varient som når man blir “lei” av kappkjøring og ikke minst en fin måte å kunne konkurrere mo andre. Her gjelder det å få mest mulig poeng på triksene du gjør. Du kan velge blant alle banene i spillet. Det er tidsbegrensning som gjør at tiden etter hvert kan bli en hindring i seg selv, men du kan kjøre gjennom sjekkpunkter som gir deg litt mer tid hver gang. I Stunt Mode har det nå dukket opp litt ekstra ramper som du kan gjøre triks på, i tillegg til ringer som du får litt poeng for hver gang du kjører gjennom dem.

Med 2P VS. kjører du mot en annen spiller i med splittet skjerm. Det kan jo være gøy en gang for alle å se hvem som er best på en bestemt bane. Dere spillere en og en bane.

Grafikken er ganske god i Wave Race 64 og selv tiår etter at spillet kom ut, ser det faktisk fremdeles helt greit ut, selv om det kanskje er noen hakk mer blokkete sett med dagens standard. Det som imponerte meg første gang jeg så Wave Race 64, var vannet. Dette simuleres veldig bra. Bølgene beveger seg fint og Jet Ski ser ut til å bevege seg naturlig i vannet. Det er også fine partikkel effekter som hvordan tåka oppfører seg på Drake Lake. Her skjuler tåka både hindringer og hvor bøyene befinner seg. Noe som kan være til vanskeligheter fram til du lærer hvor disse befinner seg.

Wave Race 64 er et spill jeg har spill en god del. Jeg startet vel i sin tid med emulering. Men i 2006 kom spillet på Virtual Console på Wii og dukket opp på Wii U i 2016. Jeg kjøpte også Wave Race 64, da jeg kjøpte en Nintendo 64 på en messe for en del år siden. Selv om dette er et bra spill som vil gi deg mye glede, hadde det ikke gjort noe om det kom et nytt spill i serien. Wave Race: Blue Storm var det forrige spillet som kom, og det var tilbake i 2001. Men fram til det eventuelt kommer et nytt spill, gjør det ingenting å ha det litt gøy med Wave Rave 64.

Wave Race (Nintendo 64, 1996)

Wave Race (Nintendo 64, 1996)

Wave Race (Nintendo 64, 1996)

Wave Race (Nintendo 64, 1996)

Wave Race (Nintendo 64, 1996)

Wave Race (Nintendo 64, 1996)
Wave Race 64 finnes også på Virtual Console på Wii U. Spillet var også tilgjengelig på Wii i sin tid.

Legg igjen kommentar