anmeldelse-testGame BoyNintendo

Anmeldelse: Wave Race (Game Boy, 1992)

Det kanskje ikke alle er klar over, er at Wave Race-serien startet på Game Boy i 1992. Men har nok spilt enten Wave Race 64 på Nintendo 64 eller Wace Race: Blue Storm på GameCube.

I Wave Race kjører du rundt på en vannscooter mot enten konkurrenter eller bare deg selv får å få bedre rundetider.

Wave Race på Game Boy er ikke noe komplisert spill. Det har to forskjellige modus: Curcuit og Slalom.

Du starter i National Series i Curcuit som har tre Classes (eller hastigheter); 550cc, 650cc og 800cc. Jo høyere du kommer opp, jo flere baner. Totalt er det 16 baner å kjøre. Du kjører mot tre andre og får poeng i forhold til hvilken plass du kommer på. Når du har fått nok poeng og unnagjort National Series, åpnes World Series som da er hakket vanskeligere igjen.

I Slalom gjelder det å passere bøyer på riktig side som er plassert ut på ulike plasser på de forskjellige banene. Her er det bare første man i mål som får poeng.

Banene, uavhengig om det er i Curcuit elle Slalom, kan inneholde hopp eller andre hindre som gjør det vanskelig for deg. Derfor kan det være greit å øve litt på banene i Practice. Da er det nemlig bare deg og banen.

Det er også mulig å spille mot flere venner, men da trenger dere hver deres Game Boy, spill og kabler. Så det kan kanskje bli litt vanskelig. jeg har derfor ikke fått testet dette.

Det som er bra med Wave Race på Game Boy, er at spillet faktisk har minne. Det betyr at spillet husker initialene dine fra gang til gang, samt alle rekordene du måtte klare.

Nå 30 år etter det første spillet og 20 år etter det siste, er det kanskje tid for et nytt spill i serien, eller det minste en remaster. Selv om Wave Race kanskje er enklere i sin form enn etterfølgerne på N64 og GameCube som er de spillene jeg har spilt mest, så er det gøy å ha spilt det første spillet i serien.

Tittel: Wave Race
Platform: Game Boy
Utvikler: Nintendo EAD
Utgiver: Nintendo
Utgitt: USA – 1. juli 1992. Europa – 24. juni 1997
Sjanger: Racing
Antall spillere: 1-4
Wave Race (Game Boy, 1992)
Wave Race (Game Boy, 1992)

Wave Race (Game Boy, 1992)

Wave Race (Game Boy, 1992)

Wave Race (Game Boy, 1992)

Wave Race (Game Boy, 1992)

Legg igjen kommentar