anmeldelse-testGame BoyNintendo

Anmeldelse: Kirby’s Dream Land (Game Boy, 1992)

Kirby fikk sin deby i spillet Kirby’s Dream Land som kom på Game Boy i Japan 27. april 1992. Spillet kom til USA og Europa i august sammen år. Det gjør at Kirby nå er blitt 30 år og det har blitt en lang rekke nye spill siden den gang.

Kirby's Dream Land (Game Boy, 1992) [Virtual Console 3DS]
Kirby’s Dream Land (Game Boy, 1992) [Virtual Console 3DS]
Kirby bor i Dream Land, et sted som inntil en natt var et fint og tolig sted. Da kommer nemlig King Dedede med sin hær og stjeler det som er av mat og Sparkling Stars som de nettopp trenger for å lage mat. Det blir derfor litt av en oppgave Kirby og få tilbake maten og de glitrende stjenerne.

Kirby’s Dream Land er et platformspill hvor du styrer Kriby som en slags oppblåst skapning. Eller han kan i alle fall bli opplåst. Luft spiller nemlig i stor rolle i dette spillet.

Kirby har i utgangspunktet ingenting han kan forsvare seg eller for å ta fiender. Heldigvis har han ganske god lungekapasitet. Han kan nemlig trekke inn pusten såpass sånn at fiende eller ting de har kommer inn i Kirby. Han kan så bruke dette for å spytte ut slik at fiender kan bli tatt. Dessuten kan han også bare trekke i pusten og blåse den ut igjen for å treffe fiender. I tillegg dukker det opp litt bonusting som gjør det lettere for Kirby.

Grafikken er veldig god og detaljert. Spritene er ganske store og tydelige. Bakgrunnen er også veldig flotte. Spillet likner mer på et bærbart NES-spill enn et Game Boy-spill fra de første årene. Det ser man  også i Super Mario Land 2: 6 Golden Coins som også kom ut i 1992. Grunnen er nok at Nintendo har brukt en mye større ROM-chip på disse spillene enn på de spillene som kom ut samtidig som Game Boy.

Musikken er også grei. Lystig og fint, noe som gjør at man nærmest bare må bli glad av å spille.

Kirby’s Dream Land er flott og underholdende spill.

Kirby's Dream Land (Game Boy, 1992) [Virtual Console 3DS]
Kirby’s Dream Land (Game Boy, 1992) [Virtual Console 3DS]
Kirby's Dream Land (Game Boy, 1992) [Virtual Console 3DS]
Kirby’s Dream Land (Game Boy, 1992) [Virtual Console 3DS]
 

 

Legg igjen kommentar