diversejubileum

10 år som spillblogger på Retrospilling.no

Det er nesten litt flaut, men jeg klarte å glemme mitt eget 10 års jubileum som spillblogger. Jeg opprettet denne nettsiden Retrospilling.no sommeren 2014. Jeg hadde tidligere blogget litt om spill på andre nettsider jeg har/hadde, på både engelsk og norsk. Men jeg fant ut at det var tid for å satse på en egen siden for retrospill. Men som jeg har i undertittelen på sida: Mest gammel, noe nytt. Dermed utelukker jeg ikke å omtale nye spill også.

De første anmeldelsene ble publisert 25. juni 2014 og var Super Smash Bros. Melee for GameCube og F-Zero – Maximum Velocity. Dette var gamle spillanmeldelser jeg jeg hadde publisert før og var en grei måte å få ut en god del innhold på i løpet av relativt kort tid, før jeg startet med nytt innhold. Disse anmeldelsene var den gang allerede 12 år gamle.

I løpet av disse 10 årene har jeg publisert ca. 940 innlegg, hvor av ca. 260 av dem er spillanmeldelser. Siden dette bare er en hobby, så kommer det innhold når jeg har tid til å skrive dem. Spillene må jo også spilles. I løpet av årene har jeg senket mine egne krav til hva en anmeldelse kan være og har gått for at et par avsnitt kan være greit nok. Det skal føles gøy og lystbetont og ikke et ork å måtte skrive lange innlegg. Derfor betyr det også at jeg ikke har spilt alle spill helt til endes før en anmleldelse skrives, men tilbrakt nok tid med det for å få et godt nok inntrykk til å skrive.

Jeg har tatt vare på mange ting fra barndommen som jeg har benyttet meg av, være seg notater, utklipp eller brosjyrer. Det er det man gjør som nerd!

Retrospilling er en relativt liten blogg med i snitt ca. 10 visninger per dag. Jeg tok en liten titt på statistikken og det er en anmeldelse som stikker ut og ligger over alle andre med god margin, nemlig Flåklypa Grand Prix for PC fra 2000. På en god andre plass er anmeldelsen av Flåklypa Grand Prix fra 2021 på Nintendo Switch.

Selv om publikumet mitt ikke er så stort, synes jeg det er gøy å skrive om spill, konsoller, datamaskiner og tilbehør og reportasjer fra messer jeg har besøkt. Det har vært 10 gøy år og jeg gleder meg til å teste ut nye gamle spillperler og de som kanskje er ukjente og sære. Gratulerer med 10 år til meg!

Retrospilling.no - 10 år!

Legg igjen kommentar