anmeldelse-testPS VitaSony

Anmeldelse: Lemmings Touch (PS Vita, 2014)

Lemmings Touch (PS Vita, 2014)

Lemmings har aldri vært noen smarte skapninger. Det er de heller ikke i Lemmings Touch som kom på PS Vita 27. mai 2014.

Formelen for Lemmings har ikke endret seg siden spillet dukket opp på Amiga i 1991. Det gjelder fremdeles å få de blåkledde med grønt hår fra start til mål gjennom en rekke indre.

Det skal være 100 brett i Lemmings Touch på Vita. Mer enn nok til å irritere de små grå.

Kontrollen av Lemmingene er nå på berøringsskjermen. Det er både positivt og negativ. Mens alle tidligere versjoner av Lemmings har en menylinje nederst på skjermen med egenskaper man kan gi til sine Lemmings. Det er borte på PS Vita versjonen. Denne menyen kommer først opp når du trykker på en Lemming. Det kan gjøre det litt vanskelig å holde oversikt over hvilke egenskaper du har tilgjengelig og hvor mange du har igjen av dem. Du får riktig nok opp denne infoen også før du starter brettet, men det husker du jo ikke i kampens hete.

Denne meny-bobla som dukker opp kan også av til være i veien slik at man ikke har helt kontroll på hvor Lemmingsene befinner seg og holder på med. Derfor hadde jeg foretrukket og hatt denne menyen statisk der den alltid har vært, nederst på skjermen.

En fordel med berøringskjerm er jo at det er lett å zoome inn på brettet for å få bedre oversikt og kontroll. Det kan også gjøre det lettere å velge en Lemming når man skal tilegne dem en egenskap. Kan være litt vanskelig når det er mange Lemmings tett på når skjermen er zoomet ut.

Grafikken en veldig fin i Lemmings Touch. Detaljene er fine. Det kan man blant annet se på de Egypt-inspirerte brettene hvor hyroglyfene er veldig detaljerte. Det er også en del dynamiske effekter som for eksempel støv som fyker over skjermen eller dukker opp der det er veldig mange Lemmings samlet på en plass. I tillegg til dette er det flere brett som inneholder interaktive deler, noe man ikke har sett i tidligere spill. Det kan være platformer man må flytte for å få Lemmingene på eller ting som funger som trampoliner som man må få i rett vinkel slik at Lemmingene for det første kommer på dem og for det andre spretter i riktig rettning.

Du blir vurdert hvordan du klarere de forskjellige brettene etter hvor raskt du fullfører dem. Du får nemlig tre, to og en stjerne om du klarer brettet innfor gitt tidsramme.

Lemmings Touch er en grei versjon i Lemmings-serien, men bruk av berøringskjermen kan gjøre det noe vanskeligere etter min mening. Har du bare PS Vita, vil Lemmings Touch fungere greit, men personlig ville jeg nok valgt en annen utgave av spillet.

Lemmings Touch (PS Vita, 2014)
Lemmings Touch (PS Vita, 2014)
Lemmings Touch (PS Vita, 2014)
Her ser vi antydning til en støvsky. En flott grafisk finess.
Lemmings Touch (PS Vita, 2014)
De første brettene er lette.
Lemmings Touch (PS Vita, 2014)
Når du trykker på en Lemming, får du opp menyen med egenskapene du kan tilegne dem. Denne kan av og til så i veien.
Lemmings Touch (PS Vita, 2014)
Det kan fort bli mange Lemmings på skjermen samtidig, og da kan det være vanskelig å velge rett Lemming til oppgaven.
Lemmings Touch (PS Vita, 2014)
Veldig artig med dynamiske elementer i spillet. Her en type gelètopper hvor vinkelen kan justeres slik at Lemmingene spretter dit du vil.
Lemmings Touch (PS Vita, 2014)
I oversikten på brettet du skal spille, får du en oversikt over hvilke og hvor mange man har av en type egenskap.

Lemmings Touch (PS Vita, 2014)

Lemmings Touch (PS Vita, 2014)
Litt statistikk over hva du har foretatt deg i spillet.

Lemmings Touch (PS Vita, 2014)

Legg igjen kommentar