anmeldelse-testFra arkivetPS VitaSony

Fra arkivet: Resistance – Burning Skies (PS Vita)

I 2012 skrev jeg fire anmeldelser av spill til PS Vita. Først ut i denne Fra arkivet-runden er anmeldelsen av Resistance: Burning Skies som blei publisert første gang på frankeivind.net 9. juli 2012. Anmeldereksemplarene av spillene blei i sin tid levert av Sony Norge.

Etter tre runder med Resistance på Playstation 3, er turen kommet til Sony sin håndholdte PS Vita. Resistance: Burning Skies står for tur.

Jeg har aldri vært spesielt glad i rene skytespill. Og ingenting av det har forandret seg etter å ha spilt Resistance: Burning Skies.

Året er 1951 og du befinner deg på Østkysten av USA. Tom Riley er en brannmann som ankommer åstedet for invasjonen av Chimera. Men brannslukning kommer i andre rekke når familien hans blir kidnappet av de utenomjordiske. Her er det skyting av aliens som gjelder.

Dette er det første FPS – first person shooter – til PS Vita. Kontrollen fungerer ganske så godt. Med dual-stick kontrollerer du lett Tom Riley og kameraet samtidig. Bakplaten brukes når du blant annet skal løpe og berøringskjermen har noen få ikoner som f.eks håndgranat som raskt kan velges å kaste i ønsket retning. I tillegg er det flere av våpnene som benytter seg av skjermtrykking.

Som sagt er ikke FPS min greie, men jeg synes ikke det er så alt for vanskelig å spille. Det er stort sett bare å skyte på og passe på at man ikke blir truffet alt for mye. Så liker jeg våpenet Bullseye, hvor du kan trykke på skjermen for å markere en fiende og alle skudd du skyter går rett mot denne fienden, selv om du skulle finne på å bevege deg rundt. Veldig kjekt for en spiller som meg.

Burning Skies har også en flerspiller del, men dette har jeg ikke begitt meg særlig ut på. Vil nok være mer til bry for mine medspiller, enn til hjelp.

Resistance: Burning Skies på PS Vita er et helt greit spill, og liker du denne typen spill, vil du nok ha enda mer utbytta av den enn meg.

Legg igjen kommentar