nyheterPlaystation 3 (PS3)PlayStation Portable (PSP)PS VitaSony

Sony stenger PlayStation Store på PlayStation 3 og PS Vita i løpet av sommeren

Det er alltid kjedelig når konsollprodusent sier at nok er nok. I løpet av sommeren stenger Sony ned PlayStation Store på Playstation 3 og PS Vita. Butikken på PSP blei stengt allerede i 2016.

PlayStation Store på PS3 stenger 2. juli 2021, mens butikken på PS Vita stenger 27. august 2021. Funksjonen kjøp i spill på PSP vil også bli fjernet,

Den gode nyheten, er at alt du har kjøpt på PSP, PS Vita og PS3 kan du fremdeles laste ned. Og spill du har fått gjennom PlayStation Plus kan du fremeles laste ned og spille så lenge du har abonnementet,

PlayStation Store stenges
Du har fremdeles noen måneder på deg til å kjøpe spill på PlayStation Store på både PS Vita og PS3.
PlayStation Store stenges
Selv om PlayStation Store stenges, kan du fremdeles laste ned spillene du har kjøpt.

Sony sendte ut en e-post 29. mars 2021, hvor de informerte at PlayStation Store på PS3 og PS Vita nå stenges:

Vi stenger PlayStation™Store på PlayStation®3 2. juli 2021 og på PlayStation®Vita 27. august 2021. I tillegg forsvinner kjøpefunksjonaliteten som fortsatt finnes på PSP™ (PlayStation®Portable), 2. juli 2021. Etter nøye overveielse har vi besluttet å gjøre disse endringene for å bruke alle tilgjengelige ressurser på PlayStation Store for PlayStation®4 og PlayStation®5, noe som gjør det mulig for oss å gi en enda bedre kundeopplevelse. Vi takker for støtten på de nevnte plattformene opp gjennom årene.

Hva betyr dette for deg?
Du vil ikke lenger kunne kjøpe digitalt innhold, deriblant spill og videoinnhold, til PS3, PS Vita og PSP.

Du vil heller ikke kunne foreta kjøp i spill på PS3, PS Vita og PSP.

PSP-butikken ble stengt i 2016, og nå kommer den gjenværende kjøpsfunksjonaliteten på PSP (dvs. kjøp i spill) til å fjernes.

Hva med innhold du allerede eier?
• Du har fortsatt mulighet til å laste ned innhold du eier til PS3, PS Vita og PSP, deriblant spill og videoinnhold.
• Du kan laste ned spill du eier, til PS3, PS Vita og PSP gjennom nedlastingslisten på den aktuelle enheten.
• Hvis du har kjøpt en Cross-Buy-pakke på PS3 eller PS Vita og bare har lastet ned enten PS3- eller PS Vita-versjonen, må du laste ned den andre versjonen før PlayStation™Store stenger på den aktuelle enheten.
• Videoinnhold du eier, kan strømmes på PS3, PS4 og PS5 i My Videos-appen eller på mobilenheter via PlayStation™Video-appen.
• Du har fortsatt tilgang til å laste ned (på nytt) og spille titler du har sikret deg gjennom PlayStation®Plus, så lenge du fortsetter å abonnere på tjenesten.

Hva med kuponger, midler i lommeboken og Cross-Buy-innhold?
• Du har fortsatt tilgang til å innløse spill- og PlayStation®Plus-kuponger på PS3, PS Vita og PSP når PlayStation™Store og kjøpsfunksjonaliteten på disse enhetene forsvinner.
• Du har ikke tilgang til å innløse kuponger for midler til PSN-lommeboken (f.eks. gavekort) på PS3, PS Vita og PSP når PlayStation™Store og kjøpsfunksjonaliteten på disse enhetene forsvinner.
• Midlene i PSN-lommeboken din blir værende på PSN-kontoen din, men du kan kun bruke midlene i lommeboken til å kjøpe PS4- og PS5-produkter på PlayStation™Store på nett, i PlayStation®App eller på PS4- og PS5-konsoller.
• Du har fortsatt tilgang til å kjøpe Cross-Buy-innhold gjennom PlayStation™Store på nett, i PlayStation®App eller på PS4- og PS5-konsoller og få tilgang til både versjonene for PS4 og for PS3, PS Vita og PSP.

Legg igjen kommentar