anmeldelse-testPlayStation Portable (PSP)Sony

Anmeldelse: Lemmings (PSP, 2006)

Lemmings (PSP, 2006)

Lemmings så dagens lys første gang på Commodore Amiga i 1991, og spillet er dermed 30 år nå i 2021. I årenes løp har spillet kommet ut på en rekke konsoller og datamaskiner. 23. mai 2006 var tiden kommet for Sony sin håndholdte konsoll; PlayStation Portable (eller PSP som den gjerne går under).

For de av dere som ikke skulle ha vært borti Lemmings i en eller annen form de siste tre ti-åra, så går Lemmings ut på å få disse små skapningene trygt fra der de slippes ut, til målgang. Hvert brett slipper løs en viss mengde med Lemmings som du da skal føre til mål. I de fleste brett kan noen av Lemmingene dø, og du kan likevel klare brettet.

Heldigvis får du litt hjelp på veien. På de fleste brettene kan du velge å gi Lemmingene en rekke egenskaper som for eksempel å klatre, grave, hakke eller paraply. Det betyr at de fleste brettene kan løses på mer enn en måte.

I Lemmings på PSP får de 120 originale brettene i tillegg til 36 nye. Det skulle med andre ord være et hjertlig gjennsyn med gamle brett og nok å spille på. Som om dette ikke var nok, har utviklerne også lagt ved muligheten til å lage egne brett. Her må nok jeg øve litt mer for å få til gode brett, men med litt trening så kan du få til flotte og spektakulære verdener hvor Lemmings skal reddes. Hjemmelagde brett kunne i sin tid deles med andre, men serverne for dette er stengt for lengst.

Grafikken virker frisk og moderne. Brettene er absolutt gjenkjenbare, men grafikken er oppgradert til 3D i en 2D verden. Det som kanskje er den store forskjellen med originalen fra ’91 og de etterfølgene versjonene på konsoller og hjemmedatamaskiner, er at PSP utgaven også har fått en fin og detaljert bakgrunn.

Det å skulle gi Lemmingene nye egenskaper er veldig greit og enkelt. De forskjellige egenskapene ligger på en meny nederst på skjermen. Ved å trykke på L- og R-knappen hopper man mellom de forskjellige egenksapene som er tilgjengelig. Når man flytter “muspekere” over en Lemmings, dukker en stiplet firkant rundt den aktive Lemmingen. Så det er lett å se hvilken Lemming som får egenskapen man velger. Jeg synes styringen fungerer veldig bra.

Lemmings på PSP er en veldig god versjon av spillet. Her får du alle de kjente brettene fra originalen. Borte er pixelgrafikken, men man har fått et fint og moderne utseende. Dette er absolutt en versjon du kan prøve.

Utvikler: Team17
Utgiver: Sony
Utgitt: 2006
Kategori: Puzzle
Spillere: 1
System: PSP

 

Lemmings (PSP, 2006)
Det første brettet.
Lemmings (PSP, 2006)
Det er mange egenskaper du kan gi til Lemmingene.

Lemmings (PSP, 2006)

Lemmings (PSP, 2006)

Lemmings (PSP, 2006)
Detaljert og flott bakgrunn.
Lemmings (PSP, 2006)
Før hvert brett blir det informert om hvor mange Lemmings som blir sluppet ut, hvor mange du må rette og hvor lang tid du har på deg.
Lemmings (PSP, 2006)
Oppsummering etter fullført brett.
Lemmings (PSP, 2006)
Ting du kan plassere rundt om på brettet du skal lage.
Lemmings (PSP, 2006)
Menyen til PSP når Lemmings UMDen står i.

Legg igjen kommentar