anmeldelse-testNESNintendo

Anmeldelse: Tetris (NES, 1989)

Jeg har ofte tenkt at det var Tetris på NES som kom ut først og ikke på Game Boy. Men sånn var det altså ikke. Jeg vil tro det kanskje har med å gjøre at spillene dukket opp på Nintendo sin håndholdte etter suksess på NES stue varianten.

Tetris er et spill jeg har spilt veldig mye. Det er lett å komme i gang med, men kan kanskje føles å være litt vanskelig i starten. Det var vel sånn for meg, for mange sesonger siden…

Prinsippet i Tetris er enkelt, du skal matche de forskjellige blokkene som kommer fallende slik at en rad forsvinner. Og du får poeng.

Det finnes to forskjellige moduser å spille med. A-Type er den første og kanskje den flest velger å spille med. Her starter du med et blankt brett og prøve å få så mange poeng som mulig. Men det blir selvsagt vanskeligere etter hvert.

Tetris (NES, 1989)

For hver 10. linje du klarer å få til, går du opp en level og farten på de fallende brikkene øker. Samtidig får du mer poeng når du klarer en lije Dessuten skifter fargene på brikkene og skjermen ellers. Farten øker for de 10 første nivåene etter det, noe skjeldnere.

Etter som farten øker, blir det vanskeligere å plassere brikkene riktig for å fullføre en linje. Det kan derfor ofte bli litt kluss med hulrom rundt omkring. Men jeg har opplevd flere ganger når det kanskje begynner å se litt mørkt ut, at det løsner og får nærmest klarert hele skjermen. Akkurat det gir en svært god mestringsfølelse. Og kanskje noe av grunnen til at man kan bli hektet på dette spillet.

B-Type er litt annerledes. Her starter brettet med tilfeldige blokker rundt om på skjerm og kan fort se ut som når du har spilt A-Type en stund. Målet her er å klarere 25 linjer. Det kan føles vanskelig når man ser utgangspunktet.

Farten på brikkene øker som nevnt utover i spillet. Men fskulle du føle at utfordringene er for små for deg, kan du starte på en høyere level, som altså betyr at brikkene faller raskere fra starten av.

Den klassiske Tetris musikken fra Game Boy som man oftere forbinder med dette spillet, er dessverre ikke med i denne utgaven. Men det betyr ikke at det ikke er nervepirrende nok med musikken i spillet

Jeg er veldig glad i Tetris. Det er et spill du kan ta fram for å spille i fem minutter eller du kan bli helt oppslukt og bare bli ett med det. Dette er en klassiker i videospill verdenen og et spill du faktisk bare må spille.

Tittel: Tetris
Platform: NES
Utvikler: Nintendo R&D1
Utgiver: Nintendo
Utgitt: USA – November 1989. Europa – 23. februar 1990
Sjanger: Puslespill
Antall spillere: 1-2
Tetris (NES, 1989)
Tetris (NES, 1989)

Tetris (NES, 1989)

Tetris (NES, 1989)

Tetris (NES, 1989)

Tetris (NES, 1989)

Tetris (NES, 1989)

Tetris (NES, 1989)

Tetris (NES, 1989)

Tetris (NES, 1989)

Legg igjen kommentar