anmeldelse-testNESNintendo

Anmeldelse: Friday the 13th (NES, 1989)

Friday the 13th (NES, 1989)

Fredag den 13. er en beryktet dag og opphav til både myter og ikke minst skrekk. Dagen er nok for mange kjent gjennom Friday the 13th-filmene og dette måtte det jo nesten bli spill av. Friday the 13th kom på Nintendo NES i USA i 1989.

Friday the 13th foregår rundt Crystal Lake hvor det er sommerleir. Du kan velge å spille som en av de seks leirlederne. Jeg oppdaget at de har litt forskjellige egenskaper. Noen løper raskere enn andre, mens andre for eksempel kan hoppe høyere. Disse lederne fungerer også som liv. Dør alle de seks lederne, er spillet over.

Oppgaven din er å passe på leirdeltakerne og lederne. Men det er ikke så lett når Jason Voorhees også er tilstede og gjør livet surt for deg. Så fort han dukker opp et sted, må du komme deg dit for å ta Jason før han tar leirdeltakeren.

Jason må visst bli beseiert tre ganger før han er tatt for godt. Så langt spilte aldri jeg.

For å kunne drepe dyr og skapninger, har du i starten av bare mulighet til å kaste stein. Etter hvert som du spiller får du andre våpen som er bedre og mer effektive.

Når jeg startet å spille, så tenkte jeg “hvor lenge må jeg spille?”. Syntes det var litt småfrustrerende. I det spillet starter får du beskjed om å tenne opp i peisen. Hvilken peis? Du må med andre ord saumfare alle hyttene som finnes etter et kart som jeg synes det er vanskelig å navigere etter.

Min motivasjon for å spille Friday the 13th var med andre ord ikke så stor. Jeg fant i min research ut at spillet fikk dårlig mottakelse den gang det blei gitt ut og at det er på flere lister over dårlige spill. Så det sier kanskje sitt.

Friday the 13th (NES, 1989)

Friday the 13th (NES, 1989)
Overiskt over Camp Crystal Lake. Ikke så lett å navigere etter.
Når spillet starter får du beskjed om å tenne opp i peisene. Problemet er bare å finne dem.
Skapninger kan plutselig dukke opp fra bakken.
Her er en av leirdeltakerne funnet.
Jason dukket plutselig opp i en av hyttene.
Det kan også hende at du må ut å ro på Crystal Lake.
Plutselig må du sloss litt med Jason.

Legg igjen kommentar