anmeldelse-testNESNintendo

Anmeldelse: Lemmings (Nintendo NES, 1991)

Lemmings (Nintendo NES, 1991)

De små grønnhårete skapningene dukket også opp på Nintendo sin 8-bit konsoll, NES. Lemmings var over alt på begynnelsen av 90-tallet.

Lemmings er noen stokkdumme skapninger som kun har et mål i livet: å gå. Heldigvis er det mulig å gi Lemmings ulike egenskaper slik at man får ført så mange av dem som mulig trygt fra start til mål. Egenskapene Climber, Floater, Bomber, Blocker, Builder, Basher, Miner, Digger og Nuke ‘em gjør det i alle fall litt lettere.

I motsetning til Sega Master System versjonen, virker Nintendo NES versjonen mer påvirket av maskinens begrensninger. Grafikken er grovere og fargepaletten er mørkere/dusere enn på Master System og virker dermed litt lenger unna Amiga versjonen.

Men på den andre siden, så fungerer Lemmings bra også på Nintendo NES. Det går fint å styre muspekeren med D-padden. På NES bygger Builder-Lemming mye bratter enn på Amiga og Master System. Så jeg bommmet litt på det noen ganger. Men har du ikke spilt de versjonen og på NES, så vil du jo ikke merke det.

Menyen er kanskje litt grå og kjedelig. Her må du også holde inne B-knappen for så å bruke D-padden til å velge (ikke muspeker her altså). Musikken er også veldig grei. Savner riktig nok et lite pip eller liknende når man gir Lemming en ny egenskap. Har vært i tvil noen ganger om Lemming har mottatt den. Det er riktig nok mulig å spille med bare lydeffekter, da får man dette pipet. Men det er jo bare trist. Prøv å spill uten musikk, så skjønner du hva jeg mener.

Lemmings på Nintendo NES har bare 100 brett, og mangler dermed 20 brett fra Amiga versjonen. Det skulle likevel være nok å gjøre fordelt på vanskelighetsgradene Fun, Tricky, Taxing og Mayhem. Og med passord er det mulig å fortsette på et senere tidspunkt.

Om jeg skal velge mellom denne versjonen og Master System, så er det Sega versjonen som vinner. Til tross for enkelte små mangler, så fungerer Lemmings på Nintendo NES absolutt tilfredstillene.

Utvikler: Ocean Software
Utgiver: Ocean Software
Utgitt: 1993
Kategori: Puzzle
Spillerer: 1
Platform: Nintendo NES

This slideshow requires JavaScript.

Legg igjen kommentar