anmeldelse-testGame BoyNintendo

Anmeldelse: Lemmings (Nintendo Game Boy, 1993)

Lemmings (Nintendo Game Boy, 1993)

Jeg var litt spent på hvordan Lemmings ville være på Nintendo Game Boy. Men kan trygt si at dette fungerer overraskende godt, til tross for at Lemmings er mye mindre enn på andre konsoller.

Lemmings på Game Boy kan tilegnes de samme egneskapene som i andre versjoner; Climber, Floater, Bomber, Blocker, Builder, Basher, Miner, Digger. Vanskelighetsgradene er også de samme; Fun, Tricky, Taxing og Mayhem.

Lemmings har vel aldri vært så små som på Game Boy (i alle fall i de versjonene jeg har testet). OK, i piksel størrelse er de kanskje like store, men på grunn av Game Boys skjermstørrelse blir de mindre. Uansett…

Lemmings inneholder 100 av de 120 standardbrettene og som så mange andre konverteringer, mangler også Game Boy multiplayer. Brettene er naturlig nok tilpasset den noe mindre oppløsningen (160 x 120) og lille skjermstørrelsen, men absolutt gjenkjennelige. Det går stort sett veldig greit å se hva som skjer på skjermen. Har du en Game Boy Color eller GBA SP, er det absolutt å anbefale. De håndholdte har mye bedre skjermen enn den originale Game Boyen.

Jeg har en følelse av at Lemmings beveger noe sakte på Game Boy enn i andre versjonen. Og det er i grunnen greit.

For å få opp menyen med Lemmings egeskaper, holder man inne B-knappen og bruke D-pad til å styre til ønsket egenskap. Dette fungerer veldig bra. Bruk av sprettopp menyen gjør at man hele tiden utnytter hele skjermen til landskapet.

En ting man legger merke til i menyen, er at muligheten til å øke antall/hastighet på Lemmings som kommer ut av startluka, er borte. Årsaken er enkelt og greit at Game Boy kun kan vise 14 Lemmings på skjermen samtidig.

Lemmings på Nintendo Game Boy fungerer overraskende godt og er helt greit å ha i samlingen sin.

Utvikler: Ocean Software
Utgiver: Ocean Software
Utgitt: 1993
Kategori: Puzzle
Spillerer: 1
Platform: Nintendo Game Boy

This slideshow requires JavaScript.

One thought on “Anmeldelse: Lemmings (Nintendo Game Boy, 1993)

Legg igjen kommentar