anmeldelse-testGame BoyNintendo

Anmeldelse: Dr. Mario (Game Boy, 1990)

Dr. Mario er et puslespill som kom på Game Boy i 1990. Jeg har alltid innbilt meg at det kom først på NES og deretter på Nintendo sin håndholdte. I Japan kom spillene faktisk ut samme dag, mens det i Europa var Game Boy versjonen som kom først og NES versjonen noen måneder senere.

Mario har tatt på seg legefrakken og har begynt å kaste pillekapsler opp i en pilleflaske som inneholder virus. Du må knerte alle virusene for å gå videre til neste brett.

Pillene består av tre farger; svart, grå og hvit (i Game Boy farger da). Du må ha fire i samme farge får å få dem til og forsvinne. Dette er lett å få til på de første brettene hvor antall virus er få og hastigheten behagelig. Men etter hvert som du kommer lenger ut i spillet, starter brettene med flere virus og hastigheten på pillene som faller er raskere.

Det er NES-versjonen av Dr. Mario jeg har spilt mest. Bortsett fra at NES er i farger, er de to forskjellige versjonen så og si like. Det kan være lurt å skru opp kontrasten litt på Game Boyen for å se innholdet på skjermen bedre. Da funker det veldig godt.

Du han selv velge hvor mange virus du skal starte med og hastigheten kan være Low, Med eller Hi. Jeg pleier å ha hastigheten på sakte, for tempoet øker raskt nok.

Det er også to forkjellige musikkstykker du kan velge mellom; Fever og Chill. Eventuelt kan du også spille uten musikk.

Dr. Mario er morsomt og undeholdende spill og det fungerer like greit på Game Boy som det gjør på NES.

Platform: Game Boy
Kategori: Puzzle
Utgiver: Nintendo
Utvikler: Nintendo
Utgitt: 27. juli 1990 – Japan, 1. oktober 1990 – USA, 30. april 1991 – Europa
Antallspillere: 2
Dr. Mario (Game Boy, 1990)
Dr. Mario (Game Boy, 1990)

Dr. Mario (Game Boy, 1990)

Dr. Mario (Game Boy, 1990)

Dr. Mario (Game Boy, 1990)

 

Legg igjen kommentar