anmeldelse-testNintendoNintendo Switch

Anmeldelse: Snow Bros. Nick & Tom Special (Nintendo Switch, 2022)

I vår har jeg sett litt etter Snow Bros. til forkjellige konsoller siden dette spillet virket interessant. Men prisene på eBay har vært så pass høye at det ikke har blitt noe kjøp. Heldigvis kommer spillet i ny versjon på Nintendo Switch og jeg var så heldig å få en anmelderkode av den europiske utgiveren Clear River Games (vi Martin Lindell).

Snow Bros. Nick & Tom Special (Nintendo Switch, 2022)

Snow Bros. Nick & Tom Special er en ny versjon av det gamle arkadespillet Snow Bros. fra Toaplan som kom ut i 1990. Det kom også ut i hjemmeutgave på Game Boy, NES og Mega Drive. Snow Bros. Nick & Tom Special er tilgjengelig på Nintendo Switch.

Jeg har ikke spilt Snow Bros. før, men drar veldig godt kjensel på opplegget. Har du for eksempel spilt Bubble Bobble eller Ice Climber, så har du en viss retning på konseptet i Snow Bros.

Hvert brett består av en skjerm med forskjellige platformer som fienende dine og du selv kan stå på. For å kunne fjerne dine fiender, må du kaste snø på dem å få dem til å bli helt dekket i snø. Deretter må denne snøballen rulles for at fienden skal bli tatt. Er du heldig, kan det hende at snøballen ruller over andre fiender som befinner seg på platformene og du tar fler i en smekk.

Snow Bros. støtter to spillere samtidig og dere spiller da med de to tvillingene Nick og Tom. Original spillet besto av hele 50 brett, mens den nye versjonen på Nintendo Switch legger til 30 nye brett, noe som gir 80 brett totalt å spille. For hvert 10. brett kommer en boss-fight.

Når man tar de forskjellige fiendene kan det dukke opp forskjellige bonuser. Vanligvis kaster Nick og Tom snø rett fram, men med en bonus kan du kaste i en bue slik at du kan treffe de som befinner seg på nivået under deg. Det er også en bonus som gjør at tvillingene kan bevege seg raskere. Jeg synes styring fungere bra.

Det er faktisk en liten historie bak spillet. Tvilligene Nick og Tom befinner seg i Snowland og King Artich gjør dem om til snømenn. Han tar dessuten tvillingprinsesse Puripuri og Puchipuchi til fange. Slik ståa er nå, vil all snøen i Snowland smelte. Så da blir det tvillingenes jobb og få Snowland tilbake til normal tilstand.

Grafikken er oppgradert og moderne. Det er mulig å legge på et CRT-filter og spillet kan også spilles i sort-hvit eller i grønt. Musikken er også fornyet, men du har mulighet til å høre på den originale musikken. Noe jeg foretrekker.

Det er fire forskjellige modi i Snow Bros. Nick & Tom Special. Du har Arcade som er hovedspillet, altså arkadeutgaven i oppusset versjon. Det er her jeg har brukt mest tid.

I Survival mode har du kun et liv og det gjelder å komme så lagt du klarer. Av og til er ikke dette nødvendigvis så veldig langt… Mens i Time Attack gjelder det å klare brettene så raskt som mulig. Du har i tillegg Monster Challenge som er en betalt DLC. Denne har jeg ikke prøvd.

Du starter med tre liv og fem credits. Men ved å trykke på L-knappen kan du legge til ny kreditt slik at du egentlig aldri går tom. Når alle livene er brukt opp fortsetter du fra samme brett, men poengsummen starter på null igjen.

Som nevnt i starten, hadde jeg ikke spilt Snow Bros. Nick & Tom Special, men må si jeg liker det. Det som driver meg i sånne spill, og som helt sikkert er meningen, er stadig å få høyere poengsum. En god motivasjonsfaktor.

Snow Bros. Nick & Tom Special (Nintendo Switch, 2022)

Snow Bros. Nick & Tom Special (Nintendo Switch, 2022)

Snow Bros. Nick & Tom Special (Nintendo Switch, 2022)

Snow Bros. Nick & Tom Special (Nintendo Switch, 2022)

Legg igjen kommentar