anmeldelse-testNintendoNintendo Switch

Anmeldelse: Swords & Bones (Nintendo Switch, 2022)

Swords & Bones er et nytt platformspill som kom nå i februar 2022 på Nintendo Switch. Jeg har ikke fått spilt det så mye som jeg har ønsket grunnet forkjellige omstendigheter. Så dette anmeldelsen kan nok mer sees på som et førsteinntrykk.

Anmelderkoden er gitt av utgiver Red Deer.

Swords & Bones (Nintendo Switch, 2022)

Jeg synes det er flott at indie-utviklere gir ut denne typen spill. Spill som er inspirert av 80- og 90-tallet. Jeg vokste selv opp da og 8- og 16-bits spill er noe som ligger mitt hjerte nært. Og kanskje derfor jeg liker denne typen spill.

Swords & Bones henter sin inspirasjon fra denne tidsperioden og Ghosts ‘n Goblins og Castlevania skal ha vært noen av spillene utviklerne har hentet ideer fra.

Historien i spillet er ganske enkel. Den demoniske verdenen invaderer menneskeheten hvert 500. år. Wolf Demon har mobbet og herjet i Kingdom of Vestus og det ser ut som at det ikke finnes noe håp. Men det er visst noen som kan sette en stopper for det, nemlig deg som spiller. Så da er det bare å ta fatt på det store oppdraget.

Grafisk klarer Swords & Bones seg veldig bra. Fin pixelgrafikk som klarer å etterlikne 16-bit grafikken man vokste opp med. Flott sprites og forskjellige brett. Med flott bruk av halvgjennomsiktelige effekter. Men spillet er ikke helt konsekvent her. I for eksempel introen og i butikken er grafikken moderne og illusjonen om et 16-bits spill forsvinner litt der.

Musikken er også noe som kan bringe tilbake minner fra et tidlig 90-tall.

Men så kommer vi til selve spillinga. Her møter du raskt litt motstand. Var i alle fall slik jeg følte det. Livene forsvinner fort. Det vil si, du starter med tre hjerter som raskt blir borte etter min erfaring. Det finnes heldigvis en en butikk hvor du kan kjøpe oppgraderinger.

Kontrollen funger i hovedsak ganske greit. Men jeg skulle gjerne ha byttet om hvilke knapper som benyttes til spell og attack. De er på henholdsvis B- og X-knappen, mens det beste for min del hadde vært om det var motsatt.

Swords & Bones er et greit spill, selv om det er noen småting jeg ville ha forandret på det. Det er heller ikke noe dyrt spill, så om du ikke liker det, er det ikke den store utgiften.

Swords & Bones (Nintendo Switch, 2022)

Swords & Bones (Nintendo Switch, 2022)

Swords & Bones (Nintendo Switch, 2022)
Kart over hvor helten historie foregår.
Swords & Bones (Nintendo Switch, 2022)
Butikken hvor du kan kjøpe litt oppgraderinger.

Legg igjen kommentar