anmeldelse-testNESNintendo

Anmeldelse: Dr. Mario (NES, 1990)

Jeg husker godt jeg så og leste anmdelsen av Dr. Mario til NES i Nintendo Magasinet. Synes det den gang så veldig artig ut, men det gikk nok noe tid fra jeg leste denne anmeldelsen til jeg faktisk fikk spilt spillet. Spillet dukket opp i Japan i juli 1990, mens vi i Europa – som vanlig – måtte vente et helt år, til juni 1991.

For den av dere som ikke har vært borti Dr. Mario en gang i løpet av de siste 30 åra, så er dette et pusslespill ikke så ulikt Tetris. Men i steden for klosser som skal plasseres, kaster Dr. Mario pillekapsler som skal ta knekken på virus.

Virusene har tre forskjellige farger: rød, gul og blå. Kapslene består av en eller to farger som da må plasseres på virusene. Det trengs fire eneheter (inkludert viruset) i samme farge for å ta knakken på viruset. På laveste vanskelighetsgrad med få virus og lavt tempo, er ikke det noe problem. Det skjer først når tempoet øker og virusene i utgangspunktet fyller store deler av spillområdet.

Nede i venstre hjørne er det bilde av de tre virustypene, om det er forskjølesesvirus eller influensa, er ikke godt å si. Men etter hvert du som du knerter virusene, gjenspeiles det her hvor de begynner å sprelle og til slutt forsvinner.

Det går an å justere vanskelighetsgraden på to måter. Virus Level går fra 0 til 20 og bestemmer hvor mange virus du må ta knerten på. Så kan du bestemme hastigheten på spillet; Low, Med, Hi. Hastighetsvalget avgjør også hvilken farge det er på den sjakkmønstrede bakgrunnen.

Det er også mulig å velge musikk; Fever og Chill. Det er nok Fever som får meg mest stresset når det står på som verst.

Jeg synes det er gøy å spille Dr. Mario alene, meg mot virusene og poengene. Men spillet blir virkelig gøy når man spiller to sammen. Da er det best av tre som gjelder.

Dr. Mario er absolutt en klassiker man bør ha spilt. Det skulle ikke være så vanskelig å få tak i en kopi om man vil spille på original maskinvare. Ellers finnes spillet både på NES mini og Nintendo Switch Online.

Det er bare å be Dr. Mario om en resept!

Utgiver: Nintendo
Utvikler: Nintendo R&D1
Utgitt: 27. juli 1990 – Japan, 14. oktober 1990 – USA, 27. juni 1991 – Europa
Antallspillere: 2
Dr. Mario klar for å knerte virus.
Før du starter å spille, kan du velge vanskelighetsgrad og musikk.
Det er veldig gøy å spille to stykker i Dr. Mario.
Det kan fort bli litt vanskelig når det er mange virus man må få has på.

One thought on “Anmeldelse: Dr. Mario (NES, 1990)

Legg igjen kommentar