anmeldelse-testNESNintendo

Anmeldelse: Punch-Out!! (NES, 1987-1990)

Jeg har funnet ut at boksing kanskje ikke er min idrett, i alle fall i TV-spill verdenen (og antakelig i den virkelige også). Det blir litt som med Street Fighter, jeg trykker villt på knappene.

Punch-Out finnes faktisk i tre forskjellige utgaver. Det er den såkalte Gold version som ble produsert i 10 000 eksemplarer og gitt som premie i en turnering i Japan. Denne utgaven kom 18. september 1987 og kun i Japan. I denne utgaven er det Super Macho Man som er siste konkurrent.

Mange vil nok huske dette spillet som Mike Tyson’s Punch-Out!! Og det er Mike Tyson som er siste konkurent i denne utgaven som kom i senere på høsten i 1987. Dette var en tidsbegrenset lisens og spillet ble gitt ut på nytt i 1990 som Punch-Out!! Det er denne utgaven de fleste nok har spilt og som har dukket opp på blant annet Virtual Console og andre utgivelser. Siste konkurrent i denne utgaven heter Mr. Dream.

Du spiller Little Mac, en 17  år gammel gutt fra Bronx, og skal gjennom en rekke boksekamper før du til slutt møter Mr. Dream (som han heter i den vanligste versjonen av spillet).

I manualen til spillet kan du lese følgende:

It all began one day when Little Mac and Doc Louis met by chance. Doc became Mac’s trainer, teaching him everything there is to know about boxing. Doc and Mac’s story continues over a seemingly endless path, until one day a champion is born.

Det gjelder å få inn gode slag og blokkere motstandernes slag for å gå seirende ut av en runde. Og det er kanskje her jeg sliter litt. Men etter en liten i titt i manual, gikk det faktisk bedre.

Det er noen ting det kan være lurt å følge med på. Det ene er stamina-måleren, men den er kanskje ikke så viktig. Går den til null, går du rett og slett i bakken. Det som er veldig viktig å følge med på, er hvor mange hjerter du har. Trykker du helt vilt for å prøve og få inn noen slag, kan det raskt gå galt. Du mister nemlig et hjerte hver gang motstanderen din klarer å dukke unna slagene dine eller du slår i løse lufta, samt når han treffer deg. Det er derfor viktig å slå til når han har sin gard nede Får du opptjent en stjerne, kan du slå en upper cut.

Grafikken er ganske bra. Alt skjer riktig nok på en skjerm. Spriten til din motstander er kjempe stor og dermed veldig detaljer. Din egen sprite er nærmest halv størrelse av motstandere. Du vil også se en del kjente trekk i dommeren, for det er nemlig Mario som har en kameo.

Punch-Out!! er greit og jeg skjønner at det trengs litt mer trening før jeg blir bedre. Har ikke kommet så langt ennå, men timingen og slagene sitter bedre nå enn i starten.

Tittel: Punch-Out!! (aka. Mike Tyson’s Punch-Out!!)
Platform: NES
Utvikler: Nintendo R&D3
Utgiver: Nintendo
Utgitt: Gold version; Japan – 18. september 1987. Mike Tyson’s Punch-Out!!: USA – 17. oktober 1987, Japan – 21. november 1987, Europa – 15. desember 1987. Punch-Out!!; USA – 2. aug 1990, Europa – 15. aug 1990
Sjanger: sport – boksing
Antall spillere: 1

Punch-Out!! (NES, 1987-1990)

Punch-Out!! (NES, 1987-1990)

Punch-Out!! (NES, 1987-1990)

Punch-Out!! (NES, 1987-1990)

Punch-Out!! (NES, 1987-1990)

Punch-Out!! (NES, 1987-1990)

Punch-Out!! (NES, 1987-1990)

Punch-Out!! (NES, 1987-1990)

Legg igjen kommentar