anmeldelse-testNESNintendo

Anmeldelse: Winter Games (NES, 1987)

Winter Games var en stor suksess på Commodore 64 og i 1987 dukket spillet opp på Nintendo NES. Ikke helt uventet kanskje, består Winter Games på NES av bare fire ulike grener, mens den på C64 har sju. Det var forholdsvis vanlig at konsollutgaver av spill hadde redusert antall grener i sportspill i forhold til hjemme-PCene på 80-tallet. Det var vel kanskje det de klarte å presse inn på denne chip størrelsen. Man må huske at de var forholdsvis dyre på andre halvdel av 80-tallet.

Grenene man kan konkurrere i er Hot Dog, Speed skating, Figure skating og Bobsled. Hot Dog er veldig morsomt. Det er gøy å få til flotte akrobatiske bevegelser i lufta og ikke minst, lande på begge beina.

I skøyter gjelder det å trykke veldig fort på knappene for å komme først i mål. Kunstløp kan kan være flott å se på om man klarer å time hopp og snurr riktig. Bob syntes jeg var vanskelig. Ikke så lett å styre.

Grafisk likner NES versjonen veldig på C64. Men man ser kanskje litt begrensinger i fargevalget på NES i åpningsseremonien. Lyden er også veldig nær Commodores 8-biter.

Winter Games på NES kom kun ut i USA. Utvalget av grener føles kanskje litt begrenset, men er et helt greit spill. Vil nok tro det var mange NES-eiere i USA på 80-tallet som var glad for å få et av de store vintersportspillene på nettopp sin konsoll.

Legg igjen kommentar