anmeldelse-testCommodoreCommodore 64NintendoVirtual Console

Anmeldelse: Winter Games (C64/Virtual Console Wii)

Denne anmeldelsen publiserte jeg første gang på frankeivind.net 13. februar 2010. Den gangen kunne Winter Games for C64 lastes ned på Virtual Console på Nintendo Wii.

Det er vel en spillprodusent fra 80-tallet som jeg husker godt, nemlig Epyx. De produserte mange populære spill og det som er aktuellt akkurat nå i disse Vancouver OL tider er Winter Games for Commodore 64. Spillet blei sluppet på det som var av konsoller på 80-tallet. Og versjonen jeg har testet her, er den man kan laste ned fra Virtual Console på Nintendo Wii.

Winter Games kom i 1985 og er dermed 25 år i år. Det har skjedd mye siden den gang, men spillet er fremdeles morsomt å spille. Selv om grafikken er blokkete, er det noe spesielt med 8-bits spill og den karakteristiske  Commodore 64 lyden. Nå kan det være at jeg lider litt av nostalgi siden jeg vokste opp på 80-tallet og synes at loadinga av spillet av og til tok lenger tid enn det jeg fikk spille. Om noen har spillt det for første gang nå 25 år etter, legg gjerne igjen en kommentar.

Spillet inneholder sju idrettsgrener, noe som egentlig er veldig bra selv om to av dem er svært like (min eneste kritikk til spillet). Winter Games fra Epyx anbefales på det varmeste.

Under YouTube-videoen min, har jeg en liten gjennomgang av de ulike grenene.

Hot Dog

I denne freestyle grenen gjelder det å snurre og gjøre halsbrekkende bevegelser før man lander på to ski. Burde være grei skuring, men ikke alltid like lett.

Biathlon

Skiskyting er morsomt. Trykke til venstre på kontrollen i en fin rytme for å stake. Pulsen øker etter hvert som løpet pågår. Dette påvirker skigangen slik at oppoverbakkene kan gå sakte og at det ikke er like lett å treffe på blinken hver gang. Dette er vel min favoritt gren i spillet.

Speed Skating

Dette er kanskje den letteste grenen å vinne i. Fin en fin rytme på høyre og venstre kontrollen, og du er i mål et greit stykke før din konkurrent.

Figure Skating

Det trengs litt øvelse for å få høy poengsum i kunstløp. Veldig lett å lande galt etter et hopp. Blei vel en del blåmerker på baken for min del.

Ski Jump

I skihopp blei det mye knall og fall for meg. Her gjelder det å satse riktig og lande med samlede ben. Høres greit ut i teorien, men kan være litt vrient.

Free Skating

Dette er i praksis samme øvelse om som Figure Skating, men varer i 2 minutter i steden for 1 minutt. Jeg hadde vel sett at denne øvelsen hadde vært byttet ut med en annen.

Bobsled

Bob er også en av mine favoritt grener. Dette er en grei gren å beherske når man kjenner svingene og hvordan man skal styre. Når den er innøvd, er det bare kjøre igjen og igjen for å slå sin egen rekord.

One thought on “Anmeldelse: Winter Games (C64/Virtual Console Wii)

Legg igjen kommentar