anmeldelse-testMicrosoftXbox (original)

Anmeldelse: Torino 2006 (Xbox, 2006)

I 2006 var vinter-OL i Torino, Italia og det blei det selvsagt et spill. Torino 2006 var det første offisielle OL-spillet på en Microsoft konsoll. I tillegg til den originale Xbox-en kom spillet også på PlayStation 2 og Windows. Det er Xbox-utgaven jeg har prøvd meg på.

Torino 2006 (Xbox, 2006)

Mitt første inntrykk av Torino 2006 er at dette er et helt greit OL-spill. Det mangler kanskje sjarmen til Winter Games på Commodore 64, men jeg synes det funker.

Det here hele 10 forkjellige hovedgrener, noen av dem med underkategorier:

 • Alpine Skiing
  • Downhill
  • Super-G
  • Gigant Slalom
  • Slalom
 • Ski Jumping
  • Normal Hill
  • Large Hill
 • Speed Skating
  • 500 m
  • 1000 m
  • 1500 m
 • Cross-Country Skiing
 • Biathlon
 • Bobsleigh
  • Four Man
  • Woman’s
 • Luge
 • Nordic Combined

Som med de aller fleste sportsspill av denne typen, kan du øve på hver enkelt gren. Du kan kjøre full vinter-OL med alle de 15 forskjellige grenene, eller for et mini-OL med bare ni av dem. Du kan dessuten kjøre et OL med et utvalg av dine favorittgrener. Det kan være opp til fire spillere. Så det er fullt mulig å ha et lite OL med familie eller venner.

Styring i spillet synes jeg fungerer greit og fordeler seg i hovedsak på to forkjellige måter. I de alpine grenene styrer du personen til høyre/venstre og muliget for å bremse (reise deg opp) eller huke deg ned. Det samme gjelder i bob og aking hvor du egentlig bare styrer høyre/venstre.

Så har du de grenene hvor du må time tykkinga di. Dette gjelder blant annet hopp og skøyter. Jo bedre du treffer, jo lengre eller raskere hopper eller går du. Når du går langrenn må du gjøre det samme, men da går det på en måte ut over styrken/utholdenheten din. Trykker du veldig på, bruker du alle krefter med en gang og bruker lengre tid på å komme deg igjen. Holder du et gjevnt tempo, holder du ut lenger.

Jeg har en litt følelse av at sport spill ofte er en sjanger det kanskje ikke blir spyttet inn alt for mye penger i, men lisener man kan tjene litt penger på. Det sees gjerne på grafikken. Den ser helt grei ut og fungerer veldig greit i Torino 2006, men har nok likevel mer å gå på om man sammenlikner med spill i action sjangeren.

Alle grenene foregår nærmest i tredjeperson og det funger vel egentlig greit. Det er mulig å se skyggen (ghost) av din beste tid i for eksempel langrenn. På den måten kan du konkurrere mot deg selv og se hvor i løypa du kan forbedre deg.

Etter å ha spilt Torino 2006 på Xbox (eller egentlig på Xbox 360 siden spillet er bakoverkompatibel), så synes jeg dette er er et greit OL-spill. Det er ingenting jeg irriterer meg over, det eneste må kanskje være kommentatoren som kan bli litt sliten å høre på i lengden. Så dette er et spill du kan prøve om du er tom for sportsspill og ikke har spilt dette før.

Torino 2006 (Xbox, 2006)
Torino 2006 (Xbox, 2006)

Torino 2006 (Xbox, 2006)

Torino 2006 (Xbox, 2006)

Torino 2006 (Xbox, 2006)

Torino 2006 (Xbox, 2006)

Torino 2006 (Xbox, 2006)

Torino 2006 (Xbox, 2006)

Torino 2006 (Xbox, 2006)

Torino 2006 (Xbox, 2006)

Torino 2006 (Xbox, 2006)

Torino 2006 (Xbox, 2006)

Legg igjen kommentar