Anmeldelse: Winter Olympics – Lillehammer’94 (Sega Master System, 1994)

Det er absolutt morsomt med et “norsk” vinter-OL spill og så vidt jeg husker var Lillehammer 94 det første offisielle vinter-OL spillet.

Winter Olympics Lillehamer’94 kom til de fleste formatene som fantes i 1994. Grafikken på Sega Master System er absolutt innenfor med store sprites og gode detaljer (sett ut i fra et 8-bits perspektiv). Musikken er lagd litt dramatisk for å presse det beste ut av deg.

Det er 10 forskjellige grener. Dessverre syntes jeg flere av dem er litt for like. Jeg tenker da på Slalom, Stor slalom, Super-G og Utfor. Det kan være 1 til 4 spillere. Og jeg vil nok anbefale å spille flere sammen, for med bare en spiller kan det nok bli litt kjedelig.

Det er mulig å velge norsk språk i Lillehammer’94. Ikke mange Master System spill som har den muligheten. Dessverre er det bare menyen som bli på norsk. Grenene beholder sitt engelske navn, så utfor heter fremdeles downhill.

Flere av grenen blir litt ødelagt på grunn av vanskelig kontroller. Men alt i alt er vel dette et greit spill, sånn midt på treet, men ingen höjdare.

Luge (aking)

I aking er det mulig å perfeksjonere løpet sitt. Ikke så vanskelig å få dreisen på. Man har også en grei farstfølelse nedover bakken.

Downhill (utfor)

Jeg synes det de alpinegrenen er litt vanskelig å styre. For min del må jeg velge lav fart å komme gjennom alle portene eller høy fart å ikke klare noe.

Moguls (kulekjøring)

I kulekjøring er det bare å hoppe og sprette og prøve seg på ulike triks for å få en god poengsum.

Super-G

Det bør gå fort ned i Super-G, men en lite feilkjær og man havner raskt ut i skogen.

Speed Skating (kortbaneløp)

Dette er en trykk-så-fort-du-kan-på-knappene gren.

Bobsleigh (bob)

Denne grenen er veldig lik aking. Også her har man en fin fartsfølelse nedover. Man kan følge med på karte på høyre side av skjermen, slik at svingene kan times riktig.

Ski Jumping (hopp)

Med litt øvelse kan man få fine lengder i hoppbakken. Det gjelder å følge med på hvordan vinden blåser og time hoppet, så er mye gjort. Er nok en av mine favoritter i Lillehammer’94.

Biathlon (skiskyting)

Dette kunne vært en veldig morsom gren. Men kontrollen inne på standplass er ikke helt god. Heldigvis er den bedre enn i Mega Drive versjonen.

Giant Slalom (stor slalom)

Ikke så ulik de andre alpine grenene. Jeg har litt problemer med å kombinere høy fart å passere portene riktig.

Slalom

Det er fort gjort med feilskjær i slalom. Portene står tett og det gjelder å passere på rett side.

Legg igjen kommentar

%d bloggers like this: