anmeldelse-testGame BoyNintendo

Anmeldelse: Winter Olympic Games – Lillehammer ’94 (Game Boy, 1994)

Lillehammer-OL var et fantastisk flott vinter-OL. Dessverre har ikke utvikleren helt klart å overføre dette i Winter Olympic Games – Lillehammer ’94 som kom på Game Boy i 1994.

Winter Olympic Games - Lillehammer '94 (Game Boy, 1994)

Antall grener i Winter Olympic Games – Lillehammer ’94 høres egentlig greit ut på en håndholdt utgave, nemlig sju grener. Grenene du får er:

  • Downhill
  • Biathlon
  • Ski Jumping
  • Bobsleigh
  • Slalom
  • Short Track Speed Skating
  • Free Style Moguls

Her ser man at nesten halvparten er alpinegrener som nærmest ser lik ut på skjermen. Det er ikke så stor forskjell på utfor, slalom og free style.

Grafisk ser spillet helt greit ut og er vel det man kan forvente av et Game Boy spill i denne sjangeren. Detaljene er fine, men det er vel kanskje litt vanskelig å se de store variasjonene på bakkene i de nevnte alpingrenen. Siktet i skiskyting kan være vel vanskelig å se når den beveger seg over skjermen.

Du har litt forskjellige måter å spille på. Som i de fleste olympiske spill, har du muligheten til å øve deg på alle grener. Det kan selvsagt være greit før du setter i gang med en full olympiade. Du kan dessuten velge å bare spille grener som går i nedoverbakker eller ingen av dem. Eller du kan spille alle grenene på øverste rad eller nederste rad.

Favorittgrenen min er nok skiskyting, men selve skytinga kan være litt vanskelig fordi siktet som nevnt for blir liten der den fyker over skjermen. Bob er også en artig gren. Kontrollene i de alpinegrenene føles vanskelig, slik de også er på Mega Drive-utgaven.

Winter Olympic Games – Lillehammer ’94 er et greit nok sportsspill på Game Boy selv om antall og utvalg av grener kanskje kunne vært litt bedre. Siden dette er en håndholdt versjon av spillet, så er det nesten naturlig nok at spillet kun er for en spiller, og det er forsåvidt greit.

Utvikler: Tiertex
Utgiver: US Gold
Utgitt: 1994
Kategori: Sport
Spillerer: 1
Platform: Nintendo Game Boy

Winter Olympic Games - Lillehammer '94 (Game Boy, 1994)

Winter Olympic Games - Lillehammer '94 (Game Boy, 1994)

Winter Olympic Games - Lillehammer '94 (Game Boy, 1994)

Winter Olympic Games - Lillehammer '94 (Game Boy, 1994)

Winter Olympic Games - Lillehammer '94 (Game Boy, 1994)

Legg igjen kommentar