anmeldelse-testGame Boy AdvanceNintendo

Anmeldelse: Salt Lake 2002 (Game Boy Advance, 2002)

Salt Lake 2002

Salt Lake 2002 på Game Boy Advance gir deg seks forskjellige olympiske grener å konkurrere i. Hopp, curling, utfor, bob, snowboard og slalom er de aktuelle grenene. Du skal spille på litt forskjellige måter; Torunament Mode, Olympic Mode og Classic Mode. I førstnevne spiller du fire runder i en valgt gren. Medaljer deles ut i Olympic Mode og i Classic spiller du grene i rekkefølge hvor du må nå en viss poengsum låse opp høyere vanskelighetsgrad i de andre modiene. Du kan også spille i Ghost mode, hvor du kan prøve å slå din tidligere rekord. Det er også mulig å spille mot hverandre, hvor man kan spille opp mot fire på samme GBA (hver sin tur).

Grafikken i spillet er forsåvidt grei. Men de alpine grenene sliter litt med at kamera er for nærme spilleren og dermed vanskelig å se hvor de neste portene kommer. I bob ser du nærmest bare banen og ikke noe mer.

Med unntak av curlig (som er min favoritt), er Salt Lake 2002 et uengasjerende spill. Kjedelig og ikke særlig spennende. Halvparten av grene er alpine og det er bare seks grener totalt. Kontrollen er også vanskelig i noen av grene, kanskje spesielt de alpine. Du går ikke glipp av så mye om spillet ikke finnes i samlingen din.

Ski jumping

Det er rimelig greit å hoppe. Den rød prikken (se bildet) må holdes i senter for at hoppet skal bli bra. Bakken virker alt for flat.

Salt Lake 2002

Curling

Dette er favoritt grenen min. Etter noen ganger lærer man seg hvor mye kraft man må ha på steinen og hvor mye man må koste. Har man fulgt med litt på curling, er det bare å bruke det man har lært der. Synes dette er en morsom gren.

Salt Lake 2002

Downhill skiing

Jeg synes bildet er litt for mye innzomet og ikke så lett å se hbor neste port kommer, til tross for hjelpepiler.

Salt Lake 2002

Bobsleigh

Jeg synes kameravinkelen er alt for lav. Det eneste man ser er renna. Mulig det er mer realistisk slik. Men hadde sett at kamera var høyere opp slik at man ser mer av bakgrunnen og ikke minst når svingene kommer.

Salt Lake 2002

Snowboarding

Som med utfor, kommer portene litt for raskt for de bildet er alt for nært løperen.

Salt Lake 2002

Downhill slalom

Ikke ulikt de andre alpine grenene. Vanskelig å styre og man mangler oversikten på bakken.

Salt Lake 2002

Legg igjen kommentar