anmeldelse-testGame Boy AdvanceNintendo

Anmeldelse: V-Rally 3 (Game Boy Advance, 2002)

Jeg husker godt de første bildene og videoene jeg så av V-Rally 3 på Game Boy Advance. De så utrolig flotte ut! Jeg prøvde meg på spillet på en GBA emulator den gang for 20 år siden, og blei veldig imponert.

V-Rally 3 er et bilspill av typen rally. Spillet har fire forskjellige modi. Hovedfokuset ligger nok i V-Rally mode. Det er her du driver fram karrieren din som rallykjører. Du velger hvilken bil du vil kjøre med og kjører en rekke forskjellige baner. Du kjører alene på banen, men på tid. Så når du er ferdig med banen dukker det opp en liste som viser hvordan du kjørte i forhold til dine konkurrenter.

Time Trial lar deg kjøre enkeltbaner som du velger. Her er det kun deg mot klokka. Det er bare å kjøre om og om igjen for å få best mulig tid.

I V-Rally Cross kjører du mot tre andre på en valgt bane. Her er det første bilkjører i mål.

Jeg har ikke fått testet Multiplayer, siden det trolig krever to spillkassetter. Men i denne modusen kan du altså spille mot en annen virkelig person.

Ulike type biler og baner åpenes etter hvert som du spiller.

V-Rally 3 har en grafikk som egentlig ikke burde vært mulig på en GBA. Her har du nemlig et spill med full 3D-verden. Det kan faktisk minne om et PS1 spill.

Tegneavstanden er kanskje ikke den aller beste. Du ser at veien rundt neste sving tegnes opp. Men det gjør ingenting, når Game Boy Advance ikke har noe 3D maskinvare. Dette er uansett imponerende. Alt av landskap og objekter har teksturer. Det er trær, steiner, fjell og bygninger. Med tekstur! Det hele flyter veldig fint.

Fysikken i spillet fungerer også bra. Det er hopp i veien og det føles faktisk som du kjører på et hopp. Kommer du for langt ut i grøfta, så går bilen saktere fram til du får den midt på veien igjen.

Lyden er kanskje ikke så mye å skrive om, siden det i hovedsak består av motorlyd og smell fra eksospotta.

Jeg liker V-Rally 3 på GBA. Det er et spill som passer meg. Jeg liker å kjøre mot klokka. Og ikke minst, V-Rally 3 imponerer veldig grafisk. Viser virkelig hva Game Boy Advance er god for.

Tittel: V-Rally 3
Platform: Game Boy Advance
Utvikler: Velez & Dubail
Utgiver: Infogrames Europe
Utgitt: 21. juni 2002 (EU)
Sjanger: Bilspill
Antall spillere: 1 (2 spillere med to spillkassetter)

V-Rally 3 (GBA, 2002)
V-Rally 3 (GBA, 2002)

V-Rally 3 (GBA, 2002)

V-Rally 3 (GBA, 2002)

V-Rally 3 (GBA, 2002)

V-Rally 3 (GBA, 2002)

V-Rally 3 (GBA, 2002)

V-Rally 3 (GBA, 2002)

V-Rally 3 (GBA, 2002)

V-Rally 3 (GBA, 2002)

V-Rally 3 (GBA, 2002)

 

Legg igjen kommentar