bøker

Bokanmeldelse: Ready Player One

Jeg er glad i å lese, men har ofte savnet spenningsromaner med et teknologisk innhold. De finnes sikkert, men kanskje ikke så mange av dem. Heldigvis fikk kom jeg over Ready Player One for en del år siden. Boka kom ut i 2011 og er skrevet av Ernest Cline.

Handlingen i boka er satt til 2044, en litt dyster framtid. Den handler om Wade som så mange andre, flykter fra virkeligheten og kobler seg på den virtuelle verden i OASIS. Skaperen av den virtuelle virkeligheten har lagt igjen et påskeegg før han døde. Den som klarer å løse gåten og oppgavene vil til slutt få kontroll over OASIS. Det er mange som har prøvd og Wade er heldig og snubler over en ledetråd.

For meg er Ready Player One en ren nostalgitripp. Og det vil den nok være for alle som vokste opp på 80-tallet. Boka er full av referanser til det tiåret; filmer, serier og spill. Etter å ha lest en del sider kom jeg på at jeg burde ha skrevet ned filmer og spill, men tenkte at det hadde nok noen gjort allerede. Wade har sett det meste av de gode gamle seriene.

Historien i boka er nærmest som et gammelt pek-og-klikk spill, der Wade må løse ulike oppgaver for å komme videre. Veldig spennende og vanskelig å legge fra seg boka.

Ready Player One er en bok jeg kan anbefale på det aller varmeste. Spenning og nostalgi i lange baner.

Legg igjen kommentar