anmeldelse-testbøkerNintendo

Bokanmeldelse: 8 bitar på 80-talet

8-bitar på 80-talet: Nintendos marsch in i de svenska hemmen

Har du lurt på hvordan Nintendo kom til Skandinavia? Om svaret er ja eller nei, så får du uansett vite om det i den svenske boka 8 bitar på 80-talet: Nintendos marsch in i de svenska hemmen. Boka er skrevet av Martin Lindell.

Boka tar for seg historien om grunnleggelsen av Bergsala og hvordan de etter hvert blei distributør for Nintendo i Sverige og de andre Skandinaviske landene.

Bergsala startet med import av hi-fi utstyr fra Asia før en av grunnleggerne oppdaget Game & Watch på en til Asia. Og Bergsala starter etter hvert å distribuere disse håndholdte spillene i Sverige.

8 bitar på 80-talet tar videre for seg hvordan NES kommer til Sverige, opprettelsen av Nintendoklubbene og betydningen av Super Mario Bros. og Zelda, og ser i tillegg på Nintendo Magasinet og NES-spill på svensk.

Bok 8-bitar på 80-talet kan nok føles noe kort med sine 86 sider, hvorav ca. 50 sider brukes til historien om Nintendos inntog i svenske hjem. De resterende sidene tar for seg viktige spill som blei lansert på Nintendo NES. I tillegg får du litt statistikk og en komplett liste of NES-spill gitt ut i Sverige.

Til tross for en noe kort bok (side messig), er 8 bitar på 80-talet interessant lesning og en bok du kan godt kan lese om du er interessert i Nintendo.

8-bitar på 80-talet: Nintendos marsch in i de svenska hemmen