anmeldelse-testbøker

Anmeldelse: Barndommens TV-spill (bok, 2011)

Barndommens TV-spill

Det er ikke lett å skulle ta fatt på TV-spillets historie. Og det er kanskje derfor at forfatterne av boka Barndommens TV-spill, Jon Cato Lorentzen og Anna Aarseth, har tatt for seg 30 spill som forteller “historien om hvordan en hel generasjon klamret se til joystick og tastatur og forsvant inn i et fantastisk, todimensjonalt unvers av animerte helter, bonuspoeng og ekstraliv” som det så fint står på baksiden av boka.

Derfor blir det bare noen smådrypp av spillhistorien her og der, og artiklene er alt for korte til å kunne gå i dyben og blir svært overfladiske. Kun to sider er avsatt til spillkonsollene! Men du får blant annet med deg litt om Super Mario, Sonic, Pac-Man og The Secret og Monkey Island.

Det fine med boka er at den ser TV-spill historien med norske øyne. Den har et par gjesteartikler av Ander Giæver og Erna Solberg, noe den fint kunne hatt mer av. Boka er også veldig lettlest.

Så hvem er denne boka for? Vel, den er en grei innfallsport for dagens unge som vil vite litt om hva greia var i gamledager, og vil nok trigge nysgjerrigheten for mer lesing om temaet.

For oss som vokste opp på 80-tallet er boka en definitivt en aldri så liten nostalgitripp. Den vil minne deg på ting du kanskje har glemt og spill du gjerne skulle prøve på nytt.

Etter å ha lest bok, fikk jeg lyst til å spille både det ene og andre spillet, og har hatt flere turer innom eBay og andre auksjonsteder.

Barndommens TV-spill Barndommens TV-spill

Legg igjen kommentar