anmeldelse-testbøkerMaster SystemSega

Bokanmeldelse: Sega Master System – a visual compendium (2019)

Sega Master System - A visual compendium

Jeg har alltid vært en fan av A visual compendium-bøkene til Sam Dyer. De er veldig flotte forseggjorte. Derfor var det uten problemer at jeg høsten 2018 støttet Kicstarteren til Sega Master System – a visual compendium.

Sega Master System er en konsoll jeg er spesielt glad i. Det var den første maskinen jeg kjøpte sammen med min søster i 1991.

Dette er en solid bok på 430 sider og tar for seg hele 153 spill. Innimellom og spredt ut over i boka, får vi fortalt historien til Sega Master System, intervjuer med folk som var innvolvert i maksinen og spillene, i tillegg til bilder av ulike utgaver av konsollen og tilbehør.

Noen få heldige spill har utbrettbare sider som gir fire sider totalt med skjermbile av hele brett. Det er ganske stilig og flott. Noe som også er kult, er at man får med klassiske rød-blå 3D-briller. Sega Master System har nemlig hele sju spill som kan spilles i 3D. Disse er med i boka og med brillene, kan man se det hele i 3D.

Navnet til boka sier et visuelt kompendium, så det er jo bildene som er i sentrum. Som oftest er det et skjermbilde som dekker to sider med tekst som er skrevet av forfatteren eller andre som har biddratt til boka. Men om man sammenlikner denne boka med den første som kom ut, er det mer tekst til spillene nå, enn den gang. Og det er fint. Men som sagt, det visuelle står i sentrum.

Det som er ekstra kult med denne boka, er at Sega Master System – a visual compendium er en offisiell Sega-bok. Dermed har de nok fått tilgang til folk og bilder som ellers kanskje hadde vært vanskelig.

Dette er en veldig flott bok. Den kan leses fra perm til perm, eller man kan hoppe fram og tilbake og lese om favorittspillene sine eller kanskje de man ikke kjenner noe til. Uansett hvordan du leser boka, er det en god opplevelse og en bok du absolutt bør ha i hylla de.

Da jeg støttet Kickstarteren til Sam Dyer, gikk jeg for alternativet som og inkluderte t-skjorte og postkort.
Veldig flotte postkort.
Artig med 3D-briller.
Store bilder og litt tekst er det som utgjør A visual compendium.
Alex Kidd in Miracle World er et av mine favoritt spill.
Coveret til europeiske utgaver av Master System spill.
Ofte har de japanske coverne vært mye bedre enn det vi fikk, i alle fall i starten.
En selfie med Alex Kidd t-skjorta.

Legg igjen kommentar