bøkerNintendonyheterSNES (Super Nintendo/Famicom)

Boka ‘Super Nintendo i Sverige’ kommer mot slutten av 2021

Super Nintendo i Sverige

I forrige uke annonserte Martin Lindell på Twitter at han og Carl Michael Sahlberg kommer med den nye retro relatert boka Super Nintendo i Sverige. Lindell har tidligere skrevet både 8-bitar på 80-talet: Nintendos marsch in i de svenska hemmen og Historien om Sega: Hur en blå igelkott och hockeyspel tog Sverige med storm. Dette er bøker jeg liker godt. Det finnes dessverre ikke tilsvarende bøker om Norge, men det er mange likhetstrekk med det som skjedde i Sverige.

Super Nintendo i SverigeBoka kan kun bestilles hos spelochsant.se. Men foreløpig ikke for oss i Norge. I følge forfatteren Lindell skulle dette ha noe med toll og dobbel moms å gjøre, men at dette kan løses når boka er gitt ut. Så det høres jo bra ut.

Dette er beskrivelsen av boka slik utgiveren fandrake.com skriver på sine sider:

Spelkonsolen Super Nintendo tog Sverige med storm när den lanserades lagom till sommarlovet 1992. I dag är SNES – som den kort och gott brukar kallas – en underbar och nostalgisk påminnelse om en svunnen tid för tiotusentals svenskar. Du minns säkert trånandet i leksaksaffären, prasslet från de sönderlästa exemplaren av Nintendo-magasinet och givetvis de magiska stunderna framför tv-apparaten.

SUPER NINTENDO I SVERIGE är den jättelika och färgsprakande boken om denna älskade spelmaskins intåg i vårt land, nästan två kilo renodlad retronostalgi. Du får återse klassiska titlar som Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past och Super Metroid – som än i dag toppar listor över världens bästa spel. Du får en komplett översikt över konsolens och spelens utgivning i Sverige samt djuplodande intervjuer med de som var med och lade grunden till den nordiska försäljningssuccén.

SUPER NINTENDO I SVERIGE är det storasyskon du längtade efter som barn. En källa till oumbärlig kunskap om både de mest populära och de creddigt obskyra spelen som formade din barndom.

Författarna Martin Lindell och Carl Michael Sahlberg är två av landets mest erkända retrospelsexperter vars samlade Nintendo-kunskaper få kan utmana. Lindell har bland annat tidigare skrivit böckerna Historien om SEGA samt Svensk Videospelutveckling: Från 50-tal till 90-tal, den senare i samarbete med Thomas Sunhede. Sahlberg är bibliotekarie på Kungliga biblioteket och arbetar bland annat med spelbevarande.

Legg igjen kommentar