anmeldelse-testbøkerNintendoSNES (Super Nintendo/Famicom)

Bokanmeldelse: Super Nintendo i Sverige (2021)

Det finnes en rekke bøker som omhandler spill i Sverige, mye takket være Martin Lindell som har skrevet flere bøker om temaet, blant annet 8 bitar på 80-talet. Han sammen med Carl Michael Salhberg skrevet boka Super Nintendo i Sverige.

Det finnes dessverre få slike bøker som tar for seg spill i Norge, men det svenske markedet er veldig likt det norske og kanskje spesielt Nintendo kan fint overføres til norske forhold, siden det var svenske Bergsala som i sin tid fikk Nintendo til Sverige og Norge (og for såvidt også Danmark).

Super Nintendo i Sverige er en stor bok, 200 sider og størrelse på noe over A4 størrelse. Boka er i hovedsak oppdelt i to deler, en historie del og en del som tar for seg spillene.

Du få en liten historie gjennomgang av Nintendo, samt hvordan Nintendo kom til Sverige. Naturlig nok blir det tatt en titt på selve konsollen og at – som tittelen avslører – SNES kommer til Sverige, samt promotering av den nye 16-bits konsollen fra Nintendo.

I hovedsak er siden som omtaller spillene satt opp med tre spill per side med en faktaboks som innholder blant annet lanseringsdato, utgiver, salgstall og pris. Det er også en liten tekst om hvert enkelt spill og cover med bakside. Noen av spillene får en eller to sider, som for eksempel Super Mario Kart og Donkey Kong Country. Spillene listes opp etter utgivelsesdato i Sverige.

Inni mellom dette får man litt forkjellig historikk, blant annet om Nintendoklubben.

Bakerst i boka er en oversikt over salgstallene på spillen som blei gitt ut. Øverst troner Super Mario World med 139 000 solgte eksemplarer. Helt nederst på lista med bare 28 solgte eksemplarer står Incantation.

Jeg bestilte mitt eksemplar av Super Nintendo i Sverige på retroplay.se, siden det kun var denne nettbutikken som sendte til Norge på dette tidspunktet.

Jeg er veldig glad å lese spillhistorie, så denne boka passer meg veldig fint. Greit å bruke boka som oppslagsverk over spill som er gitt ut, og ikke minst kan det gi noen tips til spill man har lyst til å spille.

Super Nintendo i Sverige (bok, 2021)
Super Nintendo i Sverige (bok, 2021)
Super Nintendo i Sverige (bok, 2021)
Slik omtales de fleste av spillene. Tre spill per side.
Super Nintendo i Sverige (bok, 2021)
Noen spill får spesial behandling og omtales med både mer tekst og flere bilder.

Legg igjen kommentar