anmeldelse-testNintendoSNES (Super Nintendo/Famicom)tilbehør

Anmeldelse: Mario Paint (Super Nintendo, 1992)

Sitter du inne og spiller nå igjen?” er nok en setning mange av oss som liker TV-spill har hørt mer enn en gang. Men på tidlig 90-tall kunne du faktisk si “Nei, det gjør jeg ikke!“. For i 1992 kom nemlig Mario Paint på Super Nintendo og med den medfølgende musa, Super NES Mouse, kunne du både tegne og lage musikk på SNES.

Og dermed hadde man et kreativt alibi for å sitte noen ekstra timer på konsollen.

Mario Paint (Super Nintendo, 1992)

I Mario Paint har du de grunnleggende tegnevertøyene som pen i tre forskjellige tykkelse og sprayboks. Du kan tegne med sirkler, firkanter og streker. I tillegg kan du fylle skjermen eller et avgrenset område med en farge eller mønster. Så har du jo et viskelær om du gjør feil.

Mario Paint (Super Nintendo, 1992)Du har 15 farger å velge mellom. Kanskje ikke allverden, men det holder i et produkt som dette. I tillegg til dette har du 75 forskjellige mønstre som kombinerer disse fargene. Så antall opplevde farger er større. Som om ikke dette er nok, fins det hele 120 stempler av blant annet Mario, Yoshi, blomster osv.

Øverst på skjermen har du fargene og mønstrene, mens du nederst finner de forskjellige tegneverktøyene.

Så da er det bare å sett i gang og være kreativ. Det også mulig å lage enkle animasjoner.

Om du ikke er så god til å tegne selv, finnes det fire ferdige tegninger du kan fargelegge. Og kun et av dem er Mario-motiv. Her kunne Nintendo pøst på med klassiske motiver fra spillene deres.

Mario Paint (Super Nintendo, 1992)Nintendo har også lagt ved et lite musikkprogram. Øverst på skjermen har du forskjellige instrumenter som du kan plassere på notelinjene. Det er veldig lett å få lyd ut av det, så det er gøy å eksperimenter. Hvis du ikke er så veldig musikalsk, vil du etter litt øvelse få til noe som låter greit. Programmet kommer også med tre ferdige musikksnutter.

Det er også med et lite spill hvor du med en fluesmekker skal knærte 100 fluer.

Super NES Mouse kobles til port 1 på SNES og har to musknapper. Musa blei originalt lagd til Mario Paint, men fungerer med en rekke andre SNES-spill.

Mario Paint (Super Nintendo, 1992)Et lite problem med Mario Paint er lagring. Du kan kun ta vare på en tegning, et musikkstykke og 15 egenlagde stempel. Så skulle man ta var på det man lagde for ettertiden, så kunne man for eksempel ta bilde av skjermen. I bruksanvisningen til Mario Paint står det faktisk beskrevet hvordan du kan koble konsollen til en VHS-spiller for å ta opp og ta vare på på ditt mesterverk.

Mario Paint er et morsomt program for SNES. Det vil nok holde deg gående med noen timers moro og er kanskje spesielt for de litt yngre.

Tittel: Mario Paint
Platform: Super Nintendo
Utvikler: Nintendo R&D1, Intelligent Systems
Utgiver: Nintendo
Utgitt: Japan – 14. juli, 1992. USA – 1. august 1992. Europa – 10. desember 1992
Sjanger: Kreativ programvare
Antall spillere: 1 

Demonstrasjon av Mario Paint og bruk av mus på Retron 5.

Legg igjen kommentar