anmeldelse-testPC

Anmeldelse: The Simpsons: Cartoon Studio (PC, 1996)

Det er alltid gøy å kunne være kreative på PCen eller andre hjemmedatamaskiner. I 1996 ga Fox Interactive ut The Simpsons: Cartoon Studio for PC og Mac (på samme CD-ROM) og ga deg mulighet for å lage din egen tegnefilm.

The Simpsons: Cartoon Studio (PC, 1996)

I 1996 hadde The Simpsons gått 6-7 år på TV og jeg vil kanskje tro at det var mange som syntes det kunne være gøy å prøve seg på og lage en egen episode. Så lett er det kanskje ikke, men det går ganske greit å få til et ålreit resultat etter noen forsøk.

For å lage en animasjon, trenger du gjerne en bakgrunn. Her har du hele 35 å velge mellom. Du kan velge mellom flere av rommene til The Simpsons, arbeidsplassen til Homer Simpsons og litt forskjellige uteområder.

The Simpsons: Cartoon Studio (PC, 1996)

Så må du gjerne ha en figur eller tre som skal være med å fortelle historien din. På venstre side av skjermen ser du bilde av både Homer, Marge, Bart, Lisa og Maggie. Klikker du på en av dem, får du opp et greit utvalg med aktuell figur i forskjellige animasjonssnutter på noen få sekunder. Du finner også et sjette valg med flere figurer fra The Simpsons universet som kan brukes. Totalt er det 17 forskjellige figurer å velge mellom.

Dessuten er det mulig å legge til på lydeffekter og musikk som følger med programmet.

Det kan være lurt å ta en titt på en eller flere av de 15 ferdige animasjonene som følger med for å gi deg en viss idè om hva du kan lage.

Det går ganske greit å lage animasjon om man bare velger å ha ting statisk, altså at figurer og gjenstander bare står der de blir plassert. Skal du for eksempel ha en animasjon av Bart til å bevege seg over skjerm, så nytter det ikke bare å plassere første bilde i hans animasjon på starten og siste bilde dit han skal gå og så gjør programmet resten av seg selv. Nei, du må flytte Bart bilde for bilde og når du går videre til neste bilderute i animasjonen, er utgangspunktet der du plasserte Bart i første gang.

Programmet kan nok virke litt knotete, men man må faktisk tenke på at det blei laget for Windows 3 og Windows 95. Programmet er tross alt 25 år. Det blei gitt ut i juni eller juli (har sett begge deler nevnt) 1996. Jeg testet The Simpsons: Cartoon Studio på Windows 98 i VirtualBox som er en virtuell PC (som kan være litt vanskelig å sette opp) og det fungerte rimelig greit. Jeg kjøpte det i sin tid på eBay mest for å ha selve programmet som en morsom kuriositet og ikke nødvendigvis for å lage så mange animasjoner.

Animasjonen er satt sammen av to eksempler som fulgte med programmet.

The Simpsons: Cartoon Studio
På høyre side kan finner du små animasjonssnutter fra de fem hovedkarakterene samt en rekke bi-figurer.
The Simpsons: Cartoon Studio
Det er også en rekke props du kan bruke i animasjonen din.
The Simpsons: Cartoon Studio
Dette er fra en av de inkluderte animasjonene.
The Simpsons: Cartoon Studio
I tillegg til bakgrunn fra huset til The Simpsons, finner du også uteområder.

Legg igjen kommentar