anmeldelse-testPC

Skal vi spille… The X-Files Game (PC, 1998)?

Av og til, eller ganske ofte, har jeg ikke tid til å sette meg ned for å spille et nytt spill for å skrive en full anmeldelse. Noen ganger kan jeg velge å skrive et tilbakeblikk. Men så er det kanskje spill jeg vil skrive om uten nødvendigvis å skrive en anmeldelse. Så jeg fant ut å lage en ny tag; Skal vi spille…? Her kan jeg ta det litt mer overfladisk, prøvespille spill og kanskje argumentere for og i mot hvorfor jeg eventuellt bør bruke mer tid på dette spillet. Så da har jeg tatt en liten titt på The X-Files Game.

The X-Files Game (PC, 1998)

The X-Files var min favorittserie på 90-tallet hvor vi følger FBI agentene Fox Mulder og Dana Scully. Jeg visste nok ikke om The X-Files Game i 1998, kanskje fordi jeg fikk min første PC i 1999.

I veldig korte trekk er historien i dette spillet at Fox Mulder og Dana Scully ikke har gitt lyd fra seg på flere dager. Og slik går selvsagt ikke upåaktet hen når dette gjelder to FBI-agenter. Walter Skinner setter Craig Willmore på saken. Det er denne agenten du spiller. Handlingen er befinner seg i sesong 3 av serien.

The X-Files Game er et pek-og-klikk FMV (Full Motion Video) spill. Det betyr at man utforsker ulike områder ved å peke og klikke på skjermen for å finne objekter og informasjon for å komme seg videre i saken. Samtaler skjer ved at man får opp ulike setningsvalg. Og alt dette spilles av med videoklipp. Sånn sett så blir dette spillet en slags interaktiv film.

Det blir ganske mye klikking for å komme seg rundt i kontorlokalene i begynnelse av spillet og for å finne spor.

For å hjelpe deg i spillet har du blant annet tilgang til en PDA hvor du blant annet kan lese e-post og bruke kart. Du har også en mobiltelefon og nattkikkert.

Spillet er på hele sju CD-plater og hovedsakelig er det jo videoene som tar opp denne plassen. Jeg har vel kanskje en liten følelse av spillet kan virke litt langsomt med tanke på all videoene. FMV var veldig hot på 90-tallet, men kanskje litt mer blant produsentene enn spilleren.

Hadde jeg hatt dette spillet i 1998 er jeg ganske sikker på at jeg hadde kost meg veldig med det. Men nå blir det nok kanskje bare for å prøve det litt ut.

The truth is out there!

Tittel: The X-Files Game
Utvikler:
HyperBole Studios

Utgiver: Fox Interactive
Utgitt: PC – Europa 29. september 1998. USA – 11. juni 1998. Kom også til PlayStation 1
Kategori: Pek-og-klikk, FMV (Full Motion Video)
Spillerere: 1
Platform: PC 
The X-Files Game (PC, 1998)
The X-Files Game (PC, 1998)

The X-Files Game (PC, 1998)

The X-Files Game (PC, 1998)
Innloggingsskjermen til datamaskinen på kontoret.
The X-Files Game (PC, 1998)
Du har en liten PDA til din disposisjon.
The X-Files Game (PC, 1998)
Handlingen og samtaler foregår ved de klassiske setningene man kan trykke på i god pek-og-klikk ånd.

The X-Files Game (PC, 1998)

The X-Files Game (PC, 1998)

The X-Files Game (PC, 1998)

The X-Files Game (PC, 1998)

The X-Files Game (PC, 1998)

Legg igjen kommentar