anmeldelse-testNESNintendo

Anmeldelse: California Games (NES, 1990)

California Games er et av mine favoritt sportspill, og da kanskje versjonen på Master System, siden det er den jeg har vokst opp med og spilt mest gjennom årene. Men det er jo gøy å prøve andre versjoner av spillet. Spillet kom på NES i 1990 i Europa.

Siden jeg har spilt California Games mye på Sega Master System, la jeg fort merke til at det er store forskjeller på grafikken på NES og Sega utgaven. Master System kan vise flere farger på skjermen samtidig forhold til NES, noe som gir et mye mer detaljert bilde. Dette sees spesielt i Half pipe hvor fargene på NES rett og slett er grelle. Også BMX hadde gjort seg med litt mer farger. Generelt virker Master System utgaven friskere enn NES.

Når det er sagt, California Games på NES fungerer veldig bra. Du kan konkurrere i seks ulike aktiviteter, og ganske variert sådant.

Half pipe

Det gjelder å finne riktig rytme og ikke minst snu på riktig tidspunkt. Gjør du ikke det, faller du og bruker opp et av dine tre forsøk.

Foot bag

Fram med trikseballen. Spark, nikk, snurr rundt og lag kombinasjoner for mer poeng. En morsom detalj er å prøve og treffe måka som flyr over deg.

Surfing

Ingenting er som å ri på en flott surfebølge. Det er lurt å holde farten oppe, så bølgen ikke tar deg igjen. Dessuten er det lettere å gjøre triks med god fart. Må bare huske på å lande riktig.

Skating

Rulleskøyer er morsomt. Bare synd det er så mamge hindringer på veien. Du må passe opp for badeballer, gress, sand og kumlokk.

BMX

Trå det du makter. Kjør på bakhjulet, hopp og snurr rundt. Men for all del, land riktig. Hbis ikke er det raskt game over.

Flying disk

Dette har alltid vært en av mine favoritter. Kast disken så langt du kan og ta den i mot, stående eller liggende. Problemet er gjerne å time når man skal hoppe etter disken for å ta den i mot.

Legg igjen kommentar