anmeldelse-testFra arkivetPS VitaSony

Fra arkivet: Uncharted – Golden Abyss (PS Vita)

I 2012 skrev jeg fire anmeldelser av spill til PS Vita. Det fjerde og siste spillet i denne Fra arkivet-runden er anmeldelsen av Uncharted – Golden Abyss som blei publisert første gang på frankeivind.net 7. juli 2012. Anmeldereksemplaret av spillet blei i sin tid levert av Sony Norge.

Jeg likte veldig godt de to første Uncharted spillene på Playstation 3. Det tredje spillet har jeg ikke fått spilt ennå.

Derfor var det veldig spennende å se hvordan Uncharted ville gjøre seg på en håndholdt konsoll. Kunne de klare å overføre det som gjøre spillet så bra på PS3?

Det korte svaret på det spørsmålet, er JA. Uncharted – Golden Abyss på PS Vita lever veldig godt opp til sine forgjengere.

Historien

Denne gangen skal Nathan Drake finne ut hva som skjedde ved en massaker i Sentral-Amerika for 400 år siden. Og selv om Nathan Drake bare skal hjelpe Dante med å identifisere noen gjenstander, så baller det fort på seg.

Det er nok å utførske. Oppgaver som må gjennomføres, som å sette sammen puslespill av ulike slag eller ta bilder av forskjellige steder.

Handlingen i Uncharted – Golden Abyss er satt til tiden før det første PS3-spillet i serien, Uncharted: Drake’s Fortune.

Hva jeg synes

PS Vita er utstyrt med både en trykkplate på baksiden av konsollen i tillegg til en berøringsskjerm. Og begge disse blir brukt i spillet. Baksiden kan brukes når man klarter i tau eller skal undersøke en gjenstand. På berøringsskjermen kan man blant annet ‘tegne‘ ruten man vil klatre, selv foretrekker jeg gamlemåten. Mens andre funksjoner som er lagt til skjermen liker jeg. Heldigvis, kan (nesten) alt også utføres med knappetrykking.

Grafikken i spillet er veldig godt, og på høyde med PS3 utgavene. Ser veldig flott ut på OLED-skjermen til PS Vita.

Jeg har aldri vært spesielt glad i rene skytespill. Men Uncharted-serien har en fin balanse mellom utforsking, oppgaver som må utføres og skyting. Derfor blir det aldri kjedelig.

Uncharted – Golden Abyss på PS Vita en god oppfølger til Playstation 3 spillene.

En av mange småfarer som Nathan Drake må utsette seg for.
Nathan må støtt og stadig hoppe fra et sted til et annet. Helt farlig er det nok ikke.
Puslespill er en viktig del av Uncharted.

Legg igjen kommentar