anmeldelse-testFra arkivetPS VitaSony

Fra arkivet: LittleBigPlanet PS Vita (PS Vita)

I 2012 skrev jeg fire anmeldelser av spill til PS Vita. Det tredje spillet i denne Fra arkivet-runden er anmeldelsen av LittleBigPlanet PS Vita som blei publisert første gang på frankeivind.net 15. september 2012. Anmeldereksemplaret av spillet blei i sin tid levert av Sony Norge.

LittleBigPlanet fikk god mottakelse, da spillet kom til PS3 i 2008. Media Molecule gjorde den gang de riktige valgene som fenget mange spillere.

Man blir, kanskje naturlig nok, litt skeptisk når et godt konsollspill skal transformeres til en håndholdt konsoll. Andre regler gjelder da. Det er ingen tvil om at uvtiklerene av LittleBigPlanet PS VitaDouble Eleven og Tarsier Studios, har gjort en utmerket god jobb på PS Vita versjonen. Det kan nesten virke som LittleBigPlanet var ment for PS Vita.

Sackboy skal ta seg gjennom tivoliverdenen Carnivale som er styrt av en dukkemester. Ikke allverden av en historie, men så er ikke det så viktig i dette spillet heller. I platformspillet handler det om å komme seg fra start til mål og løse de ulike hindringene på veien.

Spillet bruker de ekstra finessene på PS Vita. Å trykke på skjermen for å dytte inn klosser eller berøringsplata bak for å få ting utover, virker veldig naturlig og er ikke noe gimmick som jeg har opplevd i andre Vita spill. Jeg hadde litt problemer med å bruke berøringsplata bak, mulig pga hvordan jeg holder fingrene.

Når du spiller deg gjennom brettene samler du poengbobler og premieboblene kan inneholde både klistremerker, dekorasjoner og kostymer. Og poengsummen du får etter endt brett, sammenliknes med andre på PlayStation Network.

Du åpner også opp arkadespill i løpet av spillets gang. Disse småspillene er en artig adspredelse og poengsummene her blir også sammenliknet på nett.

Selvfølgelig kan du lage dine egne verdener i LittleBigPlanet PS Vita også. Dele dem på nett og laste ned det andre har laget. Blir spennende å se hva folk finner på. På denne måten vil man aldri gå tom for nye brett å spille.

Jeg liker LittleBigPlanet PS Vita. Spillet er svært godt tilpasset PS Vita. Dette er med andre ord et veldig trygt kjøp.

Legg igjen kommentar