anmeldelse-testGameCubeNintendo

Anmeldelse: Wace Race – Blue Storm (GameCube)

Dette er del 7 av 18 i mine retro anmeldelser av gamle GameCube og Game Boy Advance spill. Anmeldelsene er tidligere publisert på min gamle Geocities web-side i 2002 og senere på frankeivind.net. Anmeldelsene republiseres nå på denne bloggen til glede for nye lesere.  Alle de gamle spill-anmeldelsene mine finner du samlet under taggen gamlespilltester.

Anmeldelsen blei første gang plublisert 9. september 2002.

Wace Race – Blue Storm

Wace Race: Blue StormDa Wave Race 64 kom til Nintendo 64 i 1996, imponerte spillet for sin grafikk, og da spesielt hvor godt det klarte å lage vann. Så hvordan er Wave Race: Blue Storm? På ingen måte noe dårligere. Spillet er vel egentlig ikke noe nytt spill, men heller en oppgradering på det gode spillet som kom til N64.

Wave Race byr på en del ulike spill muligheter, i alle skal du selvsagt kjøre vannscooter. Det første valget, og et av dem du trolig kommer til å bruke mye tid på, er Championship. Her har du etter hvert tre vanskelighetsgrader. Men aller først må du gjennom en Excebition for å ”bevise” at du er en god fører av vannskuteren. Når det er gjort (ikke vanskelig), kan du velge Beginner. Har du ikke spilt Wave Race før, kan du nok trenge litt trening for å lære kontrollen og enda litt for å beherske den 100%. Når du så har klart deg igjennom alle de fem første banene (eller dagene om du vil), har du klart Beginner og en ny bane åpner seg som vises denne i Normal. Så er det bare å klare de seks banene for å åpne en syvende som finnes i Hard. Og her er det, vel, ganske vanskelig. Det er de sammen banene som går igjen, men med nye og vanskeligere traseer.

Et annet modi du garantert kommer til å like, er Multiplayer. Her kan du spillet mot opp til tre andre venner. Skjermen blir da delt opp i fire og kvaliteten på grafikken blir ikke noe dårlige av den grunn. Bra. Men du bør vel ha en litt stor TV-skjerm for at det ikke skal bli for smått.

Så har du Stunt. Her gjelder det som navnet sier å gjøre stunt. Det er igjen de samme banene som finnes her. Men nå er det plassert ut ringer og ramper som du kan trikse på. Og til slutt får du en poengsum som du kan prøve å slå neste gang du spiller. Du kan også gå igjennom en opplæring på de ulike triksa sånn at du har mulighet til å oppnå en god poengsum.

Som om ikke dette er nok finnes det også noe som kalles Free roaming. Her finnes alle banen du har klart som kan kjøre rundt i så lenge du vil. Hoppe på ramper og øve på triks, eller bare slappe av og nyte den gode grafikken.

Grafikken i Wave Race Blue Storm er nydelig og spesielt vannet. Det er det mest realistiske jeg noen gang har sett. Av og til kan det nesten bli for realistisk. Dernest kommer vær-effektene. De er utrolig gode og gir spillet den ekstra lille dimensjonen. Du kan spille i fint solskinn med et nærmest blikkstille vann, eller været kan være så dårlig, så mye regn, bølger, lyn&torden at du nesten ikke ser noe som helst. Og du er glad for at du har en GameCube som klarer alt dette. En ekstra fin detalj er at vannet som spruter og regnet treffer ”kameraet” og lager ringer på og dråper som renner ned på linsa, veldig fint. Jeg har også lagt merke til at på noen av banene kan de se ut som at de er bygd for stor fart. Noen av objektene som steiner ser greie ut når du fyker forbi i fullfart, men skulle du være uheldig å treffe en blir de veldig store og du liten i forhold, men så fort du får opp tempoet igjen, ser du ikke dette.

Lyden er litt sånn både og. Stemmene som hele tiden forteller deg at du har passert en bøye, at noen prøve å kjøre forbi deg eller at du har falt i vannet, kan etter hvert bli irriterende. Og ikke alle samplingene er gode heller. Men heldigvis kan du skru ned eller av dette (noen du helt sikker kommer til å gjøre). Musikken er vel egentlig grei, med et par fengende melodier. Ikke helt topp, men ikke dårlig.

Dette er et spill du nesten bør ha i samlingen din. God grafikk og utfordringer gjør dette til et bra spill. Om du ikke vil være ute i ordenlig vann, kan du nå altså sitte inne å leke deg på vannet uten å bli våt.

This slideshow requires JavaScript.

Legg igjen kommentar