anmeldelse-testGameCubeNintendo

Anmeldelse: The Sims (GameCube)

Dette er del 5 av 18 i mine retro anmeldelser av gamle GameCube og Game Boy Advance spill. Anmeldelsene er tidligere publisert på min gamle Geocities web-side i 2002 og senere på frankeivind.net. Anmeldelsene republiseres nå på denne bloggen til glede for nye lesere.  Alle de gamle spill-anmeldelsene mine finner du samlet under taggen gamlespilltester.

Anmeldelsen blei første gang plublisert 21. juni 2003.

The Sims

The Sims

Sims er et veldig fascinerende spill og jeg har brukt mange timer på dette spillet på PC. Og så fram til å få det på GameCube. Det er egentlig ikke så veldig store forskjeller på de to versjonene.

Sims går i korte trekk ut på å lage personer ved å bestemme ulike parametre, lage et hus og plassere menneskene i huset og deretter prøve å styre dem etter beste evne. Jobbe, tjene penger, bygge ut huset, kjøpe nye gjenstander, invitere til fest osv. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men du blir raskt bitt av basillen og kommer til å spille ganske mye.

Nå har du muligeheten til å spille to med eller mot hverandre. I “vanlig” Sims kan to syre personene i samme hus. Det har sine store fordeler, spesielt når du har mange personer i huset. Det blir med andre ord lettere å få alle opp om morgenen, gi de frokost og få de på jobb før de mister den. Det har også kommet et nytt modus “Get a Life” hvor du får ulike oppdrag som må fullføres for å komme videre. Etter som du spiller her, vil du kunne åpne nye gjenstander som kan kjøpes. Dessuten vil du åpne 2 spillbrett. På disse brettene spiller du to mot hverandre med et oppdrag. Det kan være å samle inn mest penger på et museum eller få flest folk på sin fest (det er selvfølgelig mulig å ødelegge festen for din motstander).

Grafikken har gått fra isometrisk 3D til full 3D. Men ellers er den forholdsvis lik PC versjonen. Det er heller ikke så stor forskjell på lyden. Bortsett fra dette er spillbarheten like stor. Kontrollen fungerer tålig greit, men kan være være litt irriterende når man skal bygge/dekorere huset sitt.

Spillet kan så absolutt anbefales, men har du spilt PC versjone, så er det ikke mye nytt i dette spillet.

This slideshow requires JavaScript.

Legg igjen kommentar