Game BoyGame Boy ColorNintendoTilbakeblikk

Tilbakeblikk… Pokémon

Pokémon

Det er i Japan det skjer. I 1996 dukket det opp noen små dyr på Game Boy. Disse Pocket Monsters blei senere kjent som Pokémon, da spillene kom til USA og Europe noen år senere.

I Pokémon kontrollerer spilleren hovedkarakteren fra et fugleperspektiv i en fiktiv del av Kanto på jakt etter å mestre Pokémon kampene. Målet er å bli regionmester ved å slå de fire beste Pokémon trenerne i landet, the Elite Four. Man trener altså sin egen Pokémon og blir utfordret av andre Pokémon trenere i spillet.

Et annet mål er å få en komplett Pokédex. Dette er et leksikon som kan inneholde 151 Pokémon om man klarer å samle alle.

Men for å få tak i alle 151, må man spille både Pokémon Red og Pokémon Blue. Den 151. Pokémon (Mew) var bare tilgjengelig gjennom spesielle Nintendo tilstelninger og ved bruk av Pokémon Stadium på Nintendo 64. Det skal riktig nok være mulig å ‘jukse’ seg til denne Pokémon på grunn av en feil i spillet.

Pokémon

De to første Pokémon spillene, Pokémon Red og Pokémon Green, kom ut i Japan 27. februar 1996. Senere samme år kom Pokémon Blue ut i Japan, men kun på postordre. Dette spillet hadde oppdatert grafikk og ny dialog. Det er Blue som er utgangspunktet for Pokémon Red og Pokémon Blue som kom ut i USA i september 1998 og i Europa mai 1999. På grunn av dårlig kildekode i den japanske versjonen av Pokémon, var det ikke bare å forandre den japanske teksten til engelsk. Spillet måtte programmeres på nytt og tok som sagt utgangspunkt i Pokémon Blue.

De orginale japanske Pokémon Red og Green blei derfor eksklusive for Japan og inneholder også Pokémon som ikke finnes i Red og Blue som resten av verden fikk.

I tillegg til den japanske Blue kom det en ny remake i form av Pokémon Yellow. Her er den grafiske tilnærmingen til anime-serien om Pokémon. Spillet utnytter også de grafiske egenskapene til Game Boy Color.

Pokémon blei raskt big business og den mest kjente Pokémon, Picachu, har i et 10-år og vel så det preget alt fra t-skjorter, matbokser, drikkeflasker og det som tenkes kan. I tillegg dukket det raskt opp en anime-serie og det er blitt laget flere Pokémon-filmer.

Suksessen til Pokémon har vært stor. Det har kommet mange oppfølgere i løpet av årene til de ulike spillmaskinene fra Nintendo. Men Pokémon-spillene har alltid hatt de håndholdte konsollene som sin primærplatform.

Kilde: Wikipedia – Pokémon Red and Blue og Pokémon (video game series). Artikkelen blei første gang publisert på frankeivind.net i forbindelse med at Pokémon var 15 år.

One thought on “Tilbakeblikk… Pokémon

Legg igjen kommentar