anmeldelse-testGame Boy ColorNintendo

Anmeldelse: Super Mario Bros. Deluxe (Game Boy Color, 1999)

Jeg har spilt veldig mye Super Mario Bros., men på NES som kom i 1986. Spillet kom faktisk i en deluxe utgave som Super Mario Bros. Deluxe på Game Boy Color i mai 1999.

Super Mario Bros. Deluxe (Game Boy Color, 1999)
Super Mario Bros. Deluxe (Game Boy Color, 1999)

Denne utgaven er mer eller mindre slik vi kjenner den fra NES. Mario må nok en gang redde prinsesse Peach som er tatt til fange av Bowser. Han må løpe gjennom Mushroom Kingdom, ta litt fiender her og der før han møter den siste store utfordringen.

Deluxe drar nok nytte av at Game Boy Color har en bedre farge palett en NES. Med mulighet for å vise 56 farger på skjermen samtidig får bilde litt bedre detalj rikdom.

GB Color har lavere oppløsning enn NES. Dette fungerer forsåvidt greit med litt mindre horisontalt bilde. Men brettet er vertikalt høyere enn det Nintendos håndholdte kan vise uten å forandre brettet. Noe som hadde vært en mulighet å løse det på. I steden gikk Nintendo for å løse det ved at når du trykker opp flytter skjermen seg slik at du ser resten av platformene. Ulempen med dette er jo at bakken forsvinner og er du i god fart eller et hopp, kan du faktisk være på vei mot avgrunnen i det du skal lande uten å være klar over det.

Nytt er også at Nintendo har også lagt inn et kart mellom hvert brett for å se hvor langt du har kommet. Kanskje ikke like viktig som i Super Mario World, men et fint tillegg. Her kan du også trykke på Select for å bytte mellom å spille som Mario eller Luigi.

Nintendo har ikke lagt på latsiden, da de skulle gi ut spillet på Game Boy Color. Her har de lagt ved litt bonus som gjør at du har litt andre ting å holde på med sånn inne i mellom. Det er blant annet en kalender og lykkekaker med spådommer som du kan åpne. Etter hvert som du spiller vil det dukke opp bilder i et galleri som du kan åpne. Og du kan også finne ut hvor Yoshi befinner seg. 

Challenge er utfordringer på brett du allerede har spilt og skal samle sammen et visst antall fargede mynter. Noen av dem er lett synlig, andre er gjemt i blokker. Så får du en poengsum ut i fra hvor godt du gjør det. Med VS Game kan du koble sammen to Game Boyer og spille mot hverandre på brett.

Super Mario Bros. er jo en klassiker og et spill i alle fall jeg har spilt mye. Super Mario Bros. Deluxe på Game Boy Color er en helt grei versjon, men et lite unntak av nevnte kameraføring. Og med tanke på alle de små bonustingen Nintendo har lagt ved, så er dette absolutt et spill jeg hadde kjøpt i 1999 om jeg hadde hatt Game Boy Color den gang.

Tittel: Super Mario Bros. Deluxe
Platform: Game Boy Color
Utvikler: Nintendo R&D2
Utgiver: Nintendo
Utgitt: USA – 10. mai 1999. Europa – 1. juli 1999. Japan – 1. mars 2000
Sjanger: Platform
Antall spillere: 1-2
Super Mario Bros. Deluxe (Game Boy Color, 1999)
Super Mario Bros. Deluxe (Game Boy Color, 1999)

Super Mario Bros. Deluxe (Game Boy Color, 1999)

Super Mario Bros. Deluxe (Game Boy Color, 1999)

Super Mario Bros. Deluxe (Game Boy Color, 1999)

Super Mario Bros. Deluxe (Game Boy Color, 1999)

Super Mario Bros. Deluxe (Game Boy Color, 1999)

Super Mario Bros. Deluxe (Game Boy Color, 1999)

Super Mario Bros. Deluxe (Game Boy Color, 1999)

Super Mario Bros. Deluxe (Game Boy Color, 1999)

Super Mario Bros. Deluxe (Game Boy Color, 1999)

Super Mario Bros. Deluxe (Game Boy Color, 1999)
Super Mario Bros. Deluxe som Virtual Console spill på Nintnedo 3DS.

Legg igjen kommentar