anmeldelse-testSegaSega Saturn

Anmeldelse: Christmas NiGHTS into Dreams (Sega Saturn, 1996)

Det er artig når det dukker opp julerealterte spill. Jula 1996 kunne Sega Saturn eiere kose seg med Christmas NiGHTS into Dreams som i praksis var et et bretts jule demo av NiGHTS into Dreams som kom tidligere det året. Det fungerte egentlig som en promo for dette spille.

Christmas NiGHTS into Dreams (Sega Saturn, 1996)

Christmas NiGHTS into Dreams benytter seg av den innebygde klokka i Sega Saturn. Det betyr at spillet har et vintertema fra november til januar og altså juletema i desember. Resten av året er det visst et helt vanlig brett, omtrent slik det framstår i NiGHTS into Dreams.

Jeg har altså spilt spillet nå i desember. Det er brettet Spring Valley som er blitt julifisert. Du kan velge om du vil spille som Elliot eller Claris.

Når du startet brettet blir du frastjålet fire såkalte Ideyas. De likner fargede julekuler, så det er det jeg kommer til å kalle dem. Du har 120 sekunder for å fullføre brettet. Du flyr rundt og må samle sammen små kuler, bjeller og fly gjennom julekranser. Dette generer en type poeng som må tømmes/samles i en pose under et juletre som befinner seg midt i brettet. Når denne er full (20 blå rundinger), har du klart det.

Brettet må spilles fire ganger for å få tilbake julekulene. Når alle kulene er samlet blir det en boss fight, Gillwing.

Det er egentlig ikke noe vanskelig spill (eller brett). Og etter noen gjennomspillinger, så finner du greit ut hvordan det funger og får en grei feeling på hvordan du skal spille.

Når du har tatt bossen får du mulighet til å spille et memory-spill. Antall sjanser varierer etter hvor godt du klartet brettet, så jeg har lagt på alt fra 1 til 4 ganger. Skal du åpne flere brikker, må du spille demoen på nytt. I memory-spillet åpner du forskjellige bonuser. Det kan være en karaoke sang, Time Attack modus, en spill trailer eller en av mange bildegallerier. Du skal visst nok kunne åpne Sonic også som en spillbar karakter (men den har jeg ikke fått ennå).

Selv om Christmas NiGHTS into Dreams bare er en demo, er det faktisk akkurat det du trenger når du vil spille et spill med juletema. Lett å ta fram når du vil spille noen runder. Så er det jo ekstra gøy å  kunne åpne litt bonusting undervei. Dette er absolutt et artig spill å spille i desember.

Tittel:Christmas NiGHTS into Dreams
Utvikler:
 Sonic Team

Utgiver: Sega
Utgitt: Europa – november/desember 1996. Japan – 22. november 1996. USA – 12. desember 1996
Kategori: Platform
Spillerere: 1
Platform: Sega Saturn

Christmas NiGHTS into Dreams (Sega Saturn, 1996)

Christmas NiGHTS into Dreams (Sega Saturn, 1996)

Christmas NiGHTS into Dreams (Sega Saturn, 1996)

Christmas NiGHTS into Dreams (Sega Saturn, 1996)

Christmas NiGHTS into Dreams (Sega Saturn, 1996)

Christmas NiGHTS into Dreams (Sega Saturn, 1996)

Christmas NiGHTS into Dreams (Sega Saturn, 1996)

Christmas NiGHTS into Dreams (Sega Saturn, 1996)

Christmas NiGHTS into Dreams (Sega Saturn, 1996)

Christmas NiGHTS into Dreams (Sega Saturn, 1996)

Christmas NiGHTS into Dreams (Sega Saturn, 1996)

Christmas NiGHTS into Dreams (Sega Saturn, 1996)

Legg igjen kommentar