anmeldelse-testSegaSega Saturn

Anmeldelse: Sonic Jam (Sega Saturn, 1997)

Sonic the Hedgehog kan trygt sies å være en stor suksess for Sega. Dessverre kom det aldri noe originalt Sonic spill på Sega Saturn. Det hadde vært gøy om Sonic X-treme hadde blitt en realitet. I steden for kom Sonic Jam som er en samling med de fire første Sonic-spillene, altså Sonic the Hedgehog 1-3 og Sonic & Knuckles.

Sonic Jam kom ut i Japan 20. juni 1997. USA var ikke så lenge etter med 22. august og Europa 28. august.

Sonic Jam (Sega Saturn, 1997)

Sonic Jam er en fin samling med Sonic-spill og var nok vel verdt å ha på sin Sega Saturn mot slutten av 90-tallet. I tillegg til de fire spillene, så har du en åpen verden – Sonic World – som fungerer som et slags museum. Det kommer jeg tilbake til.

Det som er litt spesielt med denne samlingen, er at spillene faktisk er portet til Sega Saturn. De alle fleste samlinger som Sonic the Hedgehog befinner seg på, bygger på Mega Drive emulator. Unntaket er så vidt jeg vet Sonic Jam og 3D Sonic the Hedgehog på Nintendo 3DS som også er bygget opp fra grunnen av. Det betyr at spillene kjører direkte på Saturn sin maskinvare i steden for via en emulator.

Det som er felles for alle de fire spillene, er at Sega har lagt til en liten finness som ikke finnes i originalene. Når du startet et spill, kan du velge mellom tre ulike modi. Med Original spiller du spillet slik det er på Mega Drive. Normal gir deg en verden som er endret litt og ofte gjør det litt letter. Mens Easy legger til platformer og fjerner en del hindringer for å gjøre det hele enklere.

Coveret til Sonic Jam er veldig flott synes jeg. Forsiden viser karakterene som er med i spillet, mens baksiden viser tittelskjerm og et par bilder fra verdenen.

På tittelskjermen kan du velge mellom Game og Sonic World. Og du gjettet det kanskje, men under Game kan du velge hvilket av de fire spille du vil spille. I Sonic World kommer du inn i en 3D-verden hvor Sonic kan utforske forskjellige hus.

Sonic Jam (Sega Saturn, 1997)
Sonic Jam (Sega Saturn, 1997)

Sonic the Hedgehog

Sega fikk en vinner i Sonic the Hedgehog som blei sluppet på Mega Drive 23. juni 1991. Det raske blå pinnsvinet løp inn i alles Sega hjerter og kanskje noen til. Sonic oppgave var å finne Chaos Emeralds rundt om på South Island og redde små søte dyr som var blitt skapt om til roboter av Doctor Robotnik.

Sonic Jam (Sega Saturn, 1997)
Sonic the Hedgehog (1991)

Sonic the Hedgehog 2

Det første spillet blei godt mottat. Allerede året etter i 1992, kom Sonic the Hegdehog 2. I det andre spillet introduseres Tails og du kan ved spillets start hvelge mellom å spille med han, Sonic eller begge. Du kan også spille mot en annen spiller med split-screen.

Sonic Jam (Sega Saturn, 1997)
Sonic the Hedgehog 2 (1992)

Sonic the Hedgehog 3

I Sonic 3 kan du igjen spille med både Sonic og/eller Tails. Tails har også fått en ny egenskap i dette spille, nemlig muligheten til å fly med halen i en kort periode. Dette spillet blei faktisk litt for stort og spilltet i to.

Sonic Jam (Sega Saturn, 1997)
Sonic the Hedgehog 3 (1994)

Sonic & Knuckles

Sonic 3 blei for stort og Sonic & Knuckles er del 2 av dette spillet. Det er også mulig å sette Sonic 2 og Sonic 3 inn i dette spillet for å spille med nye karakterer og åpne andre plasses. Knuckles introduseres for første gang i dette spillet.

Sonic Jam (Sega Saturn, 1997)
Sonic & Knuckles (1994)

Sonic World

I Sonic World kan du løpe rundt med Sonic og besøke forskjellige typer “hus”. Disse fungerer på en måte som arkiver og museum, og er i grunn en liten bonus verden. Bonus materiale om du vil.

Grafikken i den lille, men åpne verdenen er egentlig ganske fin.

Sonic Jam (Sega Saturn, 1997)
I Art Gallery kan du se en rekke bilder av Sonic alene og med venner.
Sonic Jam (Sega Saturn, 1997)
Music Shop lar deg spille musikken samt lydeffekter som finnes i de forskjellige spillene.
Sonic Jam (Sega Saturn, 1997)
Movie Theater gir deg blant annet video av intro og outro i Sonic CD, samt trailere og reklamefilmer.
Sonic Jam (Sega Saturn, 1997)
Character House viser deg skurker og fiender som dukker opp i spillene. Dette kan være skisser og tegner av figurene.
Sonic Jam (Sega Saturn, 1997)
Hall of Fame tar for seg den kronologiske utgivelsen av Sonic-spill fra Sonic the Hedgehog i 1991 til en Sonic skjermsparer som kom i 1997 i Japan.

Legg igjen kommentar