anmeldelse-testGame Boy AdvanceNintendo

Anmeldelse: The Sims Bustin’ Out (Game Boy Advance, 2003)

Jeg har spilt mye The Sims, i alle fall på begynnelsen av 2000-tallet og da spesielt det første The Sims spillet. Og da spillet dukket opp i konsollutgave, kjøpte jeg det til Game Cube og spilte en del på den også. Etter hvert dukket serien også opp på håndholdte konsoller og The Sims Bustin’ Out på Game Boy Advance var spillet jeg gikk for.

The Sims Bustin' Out (Game Boy Advance, 2003)
The Sims Bustin’ Out (Game Boy Advance, 2003)

The Sims fokus er å bygge et hus, innrede det og på en måte drifte en families dagliliv. Det var dette som gjorde det så utrolig gøy. The Sims Bustin’ Out tar serien i en annen retning som for seriens del var nyskapende og gjorde det spennende.

Du tar nå kontroll over kun en person. Det er fremdeles viktig at hans vitale tilstander holdes i sjakk og at han får nok mat, hvile når han trenger det og blir underholdt. Men nå er fokuset på det som skjer utenfor hjemmet.

Din sim kan nå bevege seg helt fritt i byen du befinner deg i. Nytt denne gangen er at du faktisk styrer din sim direkte. Her er det både små og store oppdrag som må gjennomføres. Og etter hvert som du kan huke dem av på lista, vil nye ting i spillet åpnes.

Det er en relativt stor by du kan bevege deg rundt i. Her kan du snakke med folk som dukker opp langs din vei. Mulig det lønner seg å skape gode relasjoner.

Grafikken er god og detaljer. Spillet går jo i en syklus på 24 timer, så når det er natt blir grafikken utendørs mørkere. Musikken er også OK, men kan kanskje virke litt masete etter hvert. Heldigvis bytter musikken etter hvert som man beveger seg rundt om i byen. Det betyr at man slipper å høre på det samme hele tiden.

Jeg synes styringen i spillet funger fint. Både når det gjelder i menyer og selve spillet. Du har heldigvis mulighet for å løpe, noe som gjør det enklere å bevege seg raskere utendør. Du har også tilgang på en moped som gjør at du kan bevege deg enda raskere mellom de ulike delene av byen.

Alt i alt er vel The Sims Bustin’ Out på Game Boy Advance et bra spill. Jeg husker at jeg likte dette spillet og at det var nytt og spennende at man faktisk kunne gjøre andre ting enn bare å være inne i huset. Selv om hovedfokuset i dette spillet ikke er å innrede leiligheten din, er det likevel full mulig å gjøre nettopp dette. Det var også gøy å ha ulike oppgaver man måtte utføre.

Tittel: The Sims Bustin’ Out
Utvikler:
Maxis / Griptonite Games

Utgiver: EA Games
Utgitt: USA – 16. desember 2003. Europa – 19. desember 2003. Japan – 29. februar 2004
Kategori: Simulasjon
Spillerere: 1
Platform: Game Boy Advance

The Sims Bustin' Out (Game Boy Advance, 2003)

The Sims Bustin' Out (Game Boy Advance, 2003)

The Sims Bustin' Out (Game Boy Advance, 2003)

The Sims Bustin' Out (Game Boy Advance, 2003)

The Sims Bustin' Out (Game Boy Advance, 2003)

The Sims Bustin' Out (Game Boy Advance, 2003)

The Sims Bustin' Out (Game Boy Advance, 2003)

The Sims Bustin' Out (Game Boy Advance, 2003)

The Sims Bustin' Out (Game Boy Advance, 2003)

The Sims Bustin' Out (Game Boy Advance, 2003)

The Sims Bustin' Out (Game Boy Advance, 2003)

The Sims Bustin' Out (Game Boy Advance, 2003)

Legg igjen kommentar