anmeldelse-testGame Boy AdvanceNintendo

Anmdelsel: Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 (Game Boy Advance, 2003)

Super Mario Bros. 3 kan nok sies å være mitt favoritt spill på NES. Derfor passet det fint at dette spille også kom på Game Boy Advance. Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 som kom i 2003 blei dermed det siste spillet i Super Mario Advance-serien på GBA.

Ikke helt uventet er prinsesse Toadstool igjen blitt kidnappet av Bowser. Men denne gangen er det ikke bare Bowser du må kjempe mot. Han har nemlig fått hjelp av sine barn som passer på hver sin verden.

Det er varierte verdener du skal spille igjennom. Det er blant annet gress, ørken, vann og kjempeverden. Jeg har skrevet litt mer om dem i min anmeldelse av SMB3 på NES.

Grafikk og lyd

Det er ikke første gang Super Mario Bros. 3 har kommet i en remake. Game Boy Advance versjonen baserer seg på Super NES utgaven som kom i 1993. Grafisk og lydmessig er den mer eller mindre identisk med denne versjonen. Den begrensede NES-palletten er utvidet til 256 flotte farger som gir et mye mer detaljert og ikke minst rikt bilde. Det betyr en mer detaljert Mario og fiender. Forgrunnen ser flottere ut og med en bedre maskinvare, kan GBA har flere lag med skrålling i bakgrunnen. Det ser absolutt fint ut!

Hvis man sammenlikner med Super Nintendo, er bildet zoomet litt inn på GBA siden oppløsningen på Nintendo sin håndholdte er noe lavere enn 16-bit konsollen. Derfor ser grafikken litt større ut, selv om den faktisk ikke er det.

Også lyden holder samme klasse som SNES versjonen og er rikere i sitt lydbilde enn på NES originalen. Det er også lagt til noen samplinger for blant annet Mario og Luigi.

Spillbarhet

Super Mario Bros. 3 fungerer i hovedsak veldig bra på Game Boy Advance. Om man spiller på en original GBA kan det nok være litt vanskeligere å se enkelte ting i noen av de mørkere brettene siden denne maskinen var uten bakgrunnsbelysning. Men den gang for 20 år siden gikk det jo forsåvidt greit, siden jeg hadde en Wormlight til min GBA.

Kontrollen sitter greit. Banene er bygd opp litt mer dynamisk enn det aller første spillet. Her er det nemlig platformer som beveger seg i forskjellige retninger som du må time for å treffe. Det er også blokker som spretter. Også her må du time hoppet sånn at du faktisk hopper høyt og ikke ramler ned, noe som fort kan skje.

Du kan velge å spille med bare Mario eller Mario og Luigi. I sistnevnte spiller du da annen hver bane som Mario og Luigi. Som på de andre Super Mario Advance spillene, er også Mario Bros. inkludert i dette spillet.

e-Reader

e-Reader var en dings du koblet til GBA og kunne skanne kort for å legge til ting i spill. Denne kom aldri ut i Europa, så den europiske utgaven av Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 hadde ikke denne funksjonen slik spillet i USA og Japan hadde. Med denne funksjonen kunne du skanne kort slik at du kunne få nye power-ups og brett å spille. Du kunne faktiske ta opp to spillinger som kunne lagres og sees på nytt.

Når spillet kom på Virtual Console på Wii og Nintendo Switch Online, var dette med alle e-Reader kortene inkludert.

Sluttkommentar

Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 er et veldig godt spill til Game Boy Advance. Det er jo tross alt en oppdatering av (et av) det beste spillet på NES. Du får dermed allerede et godt spill med oppdatert grafikk basert på SNES remaken og bedre lyd. I tillegg kan det jo spilles hvor som helst siden det er på en bærbar konsoll.

Jeg husker jeg hadde stor glede av å spille Super Mario Bros. 3 på nytt på min GBA. Det var gøy å spille spillet, da det kom i 2003 og det er gøy å spille igjen på Nintendo Switch i 2023.

Tittel: Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3
Platform: Game Boy Advance
Utvikler: Nintendo R&D2
Utgiver: Nintendo
Utgitt: Japan – 11. juli 2003, Europa – 17. oktober 2003, USA – 21. oktober 2003
Sjanger: Platform
Antall spillere: 1  (Mario Bros. er for 2 spillere)
Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 (Game Boy Advance, 2003)
Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 (2003) og min første Game Boy Advance kjøpt i 2001.
Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 (Game Boy Advance, 2003)
Lettere å spille med GBA SP siden den har bakgrunnsbelysning på skjermen.

Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 (Game Boy Advance, 2003)

Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 (Game Boy Advance, 2003)

Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 (Game Boy Advance, 2003)
Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 for du også på Nintendo Switch.

Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 (Game Boy Advance, 2003)

Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 (Game Boy Advance, 2003)

Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 (Game Boy Advance, 2003)

Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 (Game Boy Advance, 2003)

Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 (Game Boy Advance, 2003)
Bonus! Her gjalt det å få to og to like, slik at man fikk den som bonus. Jeg husker vi hadde ark hvor vi tegnet opp hvor de forskjellige gjenstandene befant seg.
Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 (Game Boy Advance, 2003)
I World-E befinner alle bonusene seg som man i sin tid i Japan og USA kunne skanne med en e-Reader.
Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 (Game Boy Advance, 2003)
Bonus spillet Mario Bros. som er med på alle Super Mario Advance spill.

Legg igjen kommentar