AmigaPublic Domain

17-bit nr. 1111 – Hva skjuler seg på disketten?

På disk nr. 1111 til 17-bit diskserien finner man programmet C-Light for Amiga 500. Det er et relativt enkelt 3D-program som jeg husker at jeg fiklet litt med på 90-tallet. C-Light blei lagt i 1988.

C-Light består egentlig av to programmer. I det ene programmet bruker man kuber, sylindre og kuler til å lage figurer. Jeg prøvde meg litt for å teste, men det var ikke helt intuitivt. Nå skal det vel sies at jeg ikke prøvde så lenge.

Del to av programmet inneholder raytraceren. Du tar det du lagret i det første programmet inn i program to for å rendre bildet av det du har laget.

Nå kan man kanskje lure på hvorfor dette ikke er et program. Men en grunn kan nok være for at programmet skal bruke minst mulig minne.

På disken finner man også noen småprogrammer som lar deg vise bilder og animasjoner, lage animasjoner fra bilder og lage 3D bilder (anaglyf).

Dette er ikke noe program jeg ville brukt i dag, men det jeg satt og surret litt rundt med det på første halvdel av 90-tallet, så hadde det nok sin funksjon.

Et av bildene som er lagd med C-Light og som følger med på disketten. Altså ikke noe jeg har lagd.

Legg igjen kommentar