AmigaPublic Domain

17-bit nr. 1697 – Hva skjuler seg på disketten?

Jeg husker godt programmene på disk nr. 1697 fra 17-bit. Temaet for denne disken er landskapsgenerering og inneholder en rekke forskjellige programmer. Du finner Genesis, Scenery, Landscape, Landbuild og Cloud.

Det er litt forskjellig kvalitet på programmene og ikke minst brukergrensesnitt. Favorittprogrammet mitt og det jeg brukte aller mest, var Scenery. Her fikk du veldig raskt et bra resultat. Det er ikke nødvendig å lese noen bruksanvisning, bare plotte inn et tidlfeldig tall i Seed (som gir et  utseende til landskapet) og forandre noen et par andre parametre om det er ønskelig. Så er det bare å trykke på for å generere landskapet. Selv på en helt standard Amiga 500 trer landskapet ganske raskt fram og slutt resultatet blir veldig bra. Programmet er faktisk fra 1988.

Genesis og Landbuild brukte jeg ikke så mye. Kanskje ikke Landscape heller. Men en artig ting er at dette programmet faktisk er lagd i programmeringspråket Amos.

Cloud brukte jeg en del. Dette lager teskturen til skyer, eventuelt vann, termo eller jord.

Genesis

Scenery

Landscape

Landbuild

Cloud

Legg igjen kommentar