anmeldelse-testfilm/TV

Anmeldelse: Tillbaka Till NES-tiden (Blu-ray, 2019)

For et års tid siden støttet jeg på Kickstarter Tillbaka Till NES-tiden for å lage en Blu-ray utgave av serien.

Det var i 2015 at Tobias Wigstrand kom på ideen om å starte en YouTube-kanal sammen med sønnen sin William for å spille igjennom noen av spillene Tobias vokste opp med og da vise disse for sønnen sin. Det blei altså Tillbaka Till NES-tiden. Det blei totalt tre sesonger og alle ligger på YouTube.

Så hvorfor skulle man da kjøpe (støtte) Tillbaka Till NES-tiden på Kickstarter når alt ligger gratis på YouTube? Det er vel her samleren i både meg og mange andre kommer inn. Folk som liker retro, har vel en liten tendens til å samle på ting. Så da er jo en Blu-ray utgave midt i blinken.

Disksettet består av hele fire disker. De tre første innholder hver sin sesong med henholdsvis 15, 12 og 13 episoder. Den fjerde disken inneholder bonusmateriale.

Gjennom de tre sesongene får de spillt en god del spill. Det er blant annet Mario-spillene, Ducktales, Zelda og Snipp & Snapp. Tobias (far) får gjennopplevd sine barndomsspill, mens William (sønn) spiller dem (trolig) for første gang.

Bonusdisken inneholder spesialavsnitt og litt bakomfilm som ikke direkte er spillgjennomgang.

Ser man litt på det tekniske, så er det artig å se hvordan progresjonen har gått fra den første til siste sesong. Mens de i første sesong antakelig var litt sånn vi-tar-det-vi-har av utstyr og snekrer det sammen til en video, til et mer profensjonelt utseende i sesong tre.

Grafikk, redigering og filming har en utvikling. Noe som er naturlig, når man finner ut hva som fungerer og blir bedre på det man holder på med.

Innpakningen er nydelig. Både coverne hvor forsidebildet har en sammenheng fra første til siste sesong og trykket på disken. Hver sesong har sin egen lille booklet som presenterer spill og innholdet i episoden. Veldig flotte! Menyene på Blu-ray diskene er også flotte. Hvert avsnitt representeres med coveret til spillet de spiller.

Da jeg støttet Kickstarteren, valgte jeg sånn at jeg også fikk med en t-skjorte som jeg liker veldig godt. Jeg har hilst på Tobias ved et par anledninger og det er derfor ekstra gøy å kunne støtte et slikt prosjekt.

Sett under ett, er Tillbaka Till NES-tiden en flott utgivelse på Blu-ray. Dette passer veldig bra for oss som liker å ha noe fysisk og håndfast i samlingen vår. Om du heller bare vil se et avsnitt eller flere, så ligger alt gratis tilgjengelig på YouTube.

Menyen til sesong 2.
Super Mario Bros. 2 var det andre spillet de testet i sesong 1.
Dette er fra sesong 2.
Sesong 3.
T-skjorta som fulgte med, samt de tre sesongene. Flotte covre!
Selfie med t-skjorta.
Baksiden til sesong 1.
Jeg liker trykket på Blu-ray.
En liten booklet til hver sesong.
“Forsiden” på menyen på disken.
Slik ser det ut når man går inn på avsnittet man vil spille av.
Så er det jo alltid gøy å få navnet sitt med på listen når man støtter en Kickstarter.

Legg igjen kommentar