anmeldelse-testfilm/TV

Anmeldelse: The Wizard (DVD, 1989)

The Wizard er en katt og mus film hvor vi følger Corey, Jimmy og Haleys ferd til California, en slags road movie. Jimmy befinner seg på en institusjon etter at hans tvillingsøster døde. Halvbroren Corey tar og henter Jimmy ut av institusjonen og de starter sin ferd mot California. På sin vei møter de Haley.

Jimmys mor og stefar har engasjert en dusørjeger for å finne Jimmy. Samtidig er faren hans og eldstebror også på leting etter ham.

På sin tur mot California finner reisefølget ut at Jimmy er veldig god til å spille TV-spill og de har som et mål å melde ham på i Video Armageddon hvor pengepremien er på hele 50.000 dollar.

Nå er kanskje ikke filmen The Wizard kjent for å være en veldig god film. Den fikk ikke så gode kritikker i sin tid, selv om jeg selv synes den er seerverdig. The Wizard er nok mest kjent for å være en evig lang Nintendo promoteringsfilm.

I 1988 var det nemlig mangel på ROM-chips, noe som gjorde at noen Nintendo-spill fikk en forsinket lansering i USA. Universal kontaktet Nintendo om bruk av deres spill i filmen, og som en følge av den forsinkede lanseringen av Super Mario Bros. 3, så de en mulighet til å promotere spillet i filmen.

Super Mario Bros. 3 blei brukt i finalen i Video Armageddon, og det var første gang det amerikanske publikumet fikk se dette spillet. The Wizard kom på kino et par måneder før Super Mario Bros. 3 blei sluppet i USA i februar 1990.

Nå er det faktisk ikke bare Super Mario Bros. 3 man får se i filmen. Du får også se blant annet Super Mario Bros. 2, Double Dragon, Mega Man 2 og Teenage Mutant Ninja Turtles. I tilleg får man også se Power Glow i bruk.

Jeg synes The Wizard er en grei film. Det er veldig artig å se så mye TV-spill i en film som voksen. Som barn må jo dette har vært en drøm for mange. Og jeg vil tro den har en viss spenning også de yngre.

One thought on “Anmeldelse: The Wizard (DVD, 1989)

Legg igjen kommentar