anmeldelse-testfilm/TV

Filmanmeldelse: Arcade (DVD, 1993)

Jeg liker ideen bak filmen Arcade fra 1993. Et selskap som har kommet opp med en nytt virutal reality arkadespill, Arcade, skal teste den ut i en lokal arkadehall, Dante’s Inferno, hvor Alex Manning og vennene hans tar en tur for å teste ut. Sjefen for denne maskinen har så pass stor tro på spillet, at han også gir fra seg hjemmeversjonen av arkademaskinen.

De som spiller og taper, blir sugd inn i spillet og blir en del av den virtuelle virkeligheten. Det viser seg også at spillet bruker hjerneceller fra en gutt som blei slått og drept av sin mor. Dette blei gjort for å gjøre fiendene i spillet mer realistiske, men det blei dødelig. Programmerene visste om dette og prøvde å overbevise utgiverne om å vente med lanseringen av spillet til dette blei fikset. Noe som da ikke skjedde. For meg virker det som at hjemmeversjonen på en måte er koblet sammen, men dette er jeg litt usikker på.

Dette er handlingen, men jeg føler ikke at det er dette jeg ser.

Det var jo en VR-bølge på begynnelsen av 90-tallet og dermed ikke så rart at dette blei tema i en film. Sjefen for Arcade snakker veldig varmt om virtuell virkelighet. Men jeg føler ikke at det er noe sammenheng mellom det som sies og det som vises i den virtuelle virkeligheten. Jeg synes det den virker for simpel. Det er mulig den enkle datagrafikken (CGI) ikke er god nok eller klarer å vise det som fortelles. For meg klarer de ikke å vise entusiasmen det snakkes så varmt om.

For meg blei dette en kjedelig filmopplevelse. Det finnes bedre filmer der ut det er verdt å se.

 
Traileren til Arcade.

Legg igjen kommentar