anmeldelse-testfilm/TV

Filmanmeldelse: Wreck-It Ralph / Rive-Rolf (film, 2012)

Wreck-It Ralph/Rive-Rolf (2012)

Rive-Rolf er skurken i spillet Fix-It Felix. Han river ned og Felix fikser. Slik går dagene i arkadehallen Fun Center & Arcade. Det er i alle fall slik spillerene ser det. For når arkadehallen stenger for dagen, så møtes nemlig spillfigurene i de ulike spillene hverandre.

Det holdes en 30-års jubileumsfest hvor Felix får tildelt en medalje. Rive-Rolf blir ikke invitert til denne festen, men finner ut at det holdes. Han mener selv han fortjener en medaljer og begynner jakten etter en i et av de andre spillene. Han klarer å få tak i en, men denne blir etter hvert stjelt av Vanilje som holder til i spillet Sugar Rush.

Rive-Rolf er en morsom og underholdene film med mange referanser til arcadespill fra 80-tallet. Gøy for oss som vokste opp da, og kjenner litt til forskjellige spill.

Det er veldig artig når man i begynnelsen av filmen møter de anonyme spillskurkene som for eksempel Bowser og Dr. Eggman. Her møter Rive-Rolf opp for å få utløp for det han opplever i spillet sitt. Det er mange karakterer man møter i filmen fra blant annet Street Fighter, Pac-Man, Q*Bert og Paperboy.

Det er flotte detaljer som at flere av figurene beveger seg i 8-bit om man kan kalle det det. De beveger seg veldig rykkete, eller med få frames som i de gamle spillene. Musikken følger godt opp og er veldig 8-bit inspirert.

Rive-Rolf er en kjempe flott film. Jeg så den, da den kom ut i 2012 og den holder seg fremdeles veldig bra i 2019.

Fix-It Felix står sammen med Space Invaders, Asteroids, Pac-Man og Battlezone.
En form for anonyme spillskurker møtes for å snakke sammen. Her finner vi blant annet Bowser, Dr Eggman og Zangief.
Vanlije og Rive-Rolf.
Konami-koden dukker også opp i filmen: Opp, opp, ned med, venstre, høyre, venstre, høyre, B, A, Start.
Helt på slutten av filmen dukker det opp en liten glitch.

Legg igjen kommentar